У Луцьку сприятимуть розвитку волонтерства

16 Березня 2023, 17:10
Фото ілюстративне 1100
Фото ілюстративне

У Луцькій громаді діятиме Програма сприяння розвитку волонтерства.

Її затвердили на 2023-2027 роки під час засідання виконавчого комітету Луцькради 15 березня.

Програма передбачає посилення взаємодії волонтерських ініціатив з органами місцевого самоврядування та сприятиме більш чіткому визначенню та плануванню спільних дій та заходів, проведенню регулярних консультацій з громадськістю. 

Метою створенні Програми є комплексне вирішення найактуальніших суспільних питань через включення жителів до волонтерської діяльності в громаді; створення сприятливих умов для розвитку волонтерської діяльності в територіальній громаді для спільного вирішення місцевих проблем,задоволення суспільних інтересів з використанням різноманітних форм демократії участі, а також налагодження ефективної співпраці та консолідації зусиль волонтерських ініціатив з органами місцевого самоврядування.

Виконання Програми сприятиме:

  • забезпеченню необхідних умов для розвитку та популяризації волонтерства;
  • збільшенню соціального капіталу громади через самоорганізацію жителів, соціальну активність та суспільно значущу роботу для блага територіальної громади;
  • збільшенню включеності жителів у волонтерську діяльність;
  • інституційному розвитку організацій та установ у громаді, що залучають до своєї діяльності волонтерів;
  • забезпеченню системної участі організацій та установ, що залучають волонтерів та/або мають волонтерське спрямування, до формування та вирішення питань місцевого значення, а також посилення комунікації між собою та з органами місцевого самоврядування, розвиток волонтерських мереж.

«Прийняття Програми надасть можливість ефективної системної співпраці органу місцевого самоврядування та волонтерських ініціатив/організацій, сприятиме підвищенню іміджу волонтерської діяльності загалом та дозволить оптимізувати роботу у волонтерському напрямку, систематизувати та унормувати її на скільки це можливо згідно законодавчих норм», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту. 

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених у бюджеті територіальної громади на відповідний рік, і визначається щороку, виходячи з реальних можливостей бюджету територіальної громади. Додатковими джерелами фінансування Програми є кошти, які були отримані у вигляді фінансової та технічної допомоги, міжнародних грантів, гуманітарної та іншої допомоги, яка не заборонена діючим законодавством України.

Читайте також: Як вихователька дитсадка із Крупи стала волонтеркою

 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром