У місті найбільше крадуть у Завокзальному районі

22 Лютого 2016, 13:22
2019 Джерело: depo.ua

За півтора місяця 2016 року в місті почастішали випадки квартирних крадіжок, – стверджує начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз.

У більшості випадків крадії проникають в квартири з 10 до 12 години дня, коли нікого немає вдома, в робочі дні тижня. Або ведуть спостереження за будинком та відслідковують години, коли оселя пустує, пише Конкурент.

«Ми щоденно переглядаємо кількість злочинів, які трапляються в місті. Можу стверджувати, що до 75 % квартирних крадіжок відбуваються в Завокзальному районі. Це проспекти Молоді і Соборності, район вулиці Кравчука», – каже Ігор Муковоз.

Через таку невтішну статистику в облцентрі планують запровадити програму «Безпечне місто». Вона передбачає встановлення у Луцьку камер спостереження. Зокрема їх планують встановити в закладах громадського харчування.

Обкрадають містян сьогодні не тільки місцеві мешканці, але і так звані «гастролери» з Республіки Білорусь та інших областей. Вони живуть у Луцьку деякий час в орендованих помешканнях і, знайшовши «ласий шматок», здійснюють крадіжки.

«З часу виходу на вулиці патрульної поліції в нас є домовленість про співпрацю із «Самообороною» і «Вартою порядку». Особливу увагу ми звертаємо на осіб, які переміщаються по місту в нічний час», – зауважує начальник відділу поліції.

За його словами, також почастішали випадки звернень ОСББ, які дбають про свою безпеку. Хоча у Луцьку показник розкриття квартирних крадіжок доволі високий.

«Станом на 15 лютого 2016 року у Луцьку зафіксовано 42 квартирні крадіжки, 15 з яких розкрито», – каже начальник.

Як запевняють в управлінні поліції охорони Волинської області, виклики на спрацювання сигналізації почастішали в 2016 році на 50 %.

«За добу буває від 20 до 25 викликів. Половина з них припадає на квартири, інша половина – на офісні приміщення. Наряд приїжджає за 3–5 хвилин, залежно від відстані, адже може бути завантажена дорога», – озвучує статистику начальник управління Ярослав Косинець.

У Луцьку організація охороняє 4,5 тисячі об'єктів з особистим майном громадян. Працює три наряди, хоча в святкові дні кількість нарядів може збільшуватися до п'яти. Вони чергують цілодобово.

«Сигнал тривоги за кілька секунд приходить до нас на пульт централізованого спостереження. За пультом чергує три оператори, які обробляють цю інформацію. Комп'ютер висвічує сигнал тривоги і диспетчер в найкоротший термін передає дані наряду. Вони виїжджають і встановлюють причину», – ознайомлює з принципом роботи начальник.

Вартість абонплати за місяць коливається від 130 гривень за охорону квартири і від 180 гривень – за приватний будинок.

В управлінні запевняють, якщо злочинець бачить наліпку з написом, що будівля під охороною, то дуже рідко намагаються вчинити крадіжку.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024