У Луцьку завершився природозахисний міжнародний проєкт: що встигли зробити

14 Березня 2023, 17:14
Оновлена зелена локація у Луцьку 1166
Оновлена зелена локація у Луцьку

У лютому 2023 року завершилася реалізація проєкту міжнародної технічної допомоги «Промоція та захист природної спадщини міських річок і прибережних територій Жешува та Луцька». 

Один із результатів проєкту – оновлена «зелена» локація у Луцьку. В межах проєкту здійснили ремонт та облаштування інформаційного причалу на річці Стир, що у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. На причалі встановили шість габіонних лав, ліхтарі, смітники та створили міні-амфітеатр для навчальних та рекреаційних заходів. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Також провели ознакування об’єктів природної спадщини Луцька: річок Стир, Жидувка, Омеляник, Сапалаївка.

В межах проєкту відбувся ряд інформаційно-просвітницьких занять про ресурси природної спадщини та бережне ставлення до навколишнього середовища для дошкільнят.

У жовтні 2022 року відбувся транскордонний екологічний пікнік, під час якого науковці, експерти та громадські активісти ділилися кращими практиками, досвідом, планами щодо просторового планування, збереження та популяризації природної спадщини міста, зокрема річок та прибережних зон. Частиною пікніка стали також змагання з каякінгу і спортивної риболовлі, квести для школярів, пішохідні екскурсії по місту.

Того ж місяця в межах навчального візиту до міста Жешув представники виконавчих органів міської ради, громадських організацій, експертів в галузях екології, збереження природної спадщини, просторового планування та туризму Луцька мали змогу запозичити досвід колег із Жешува, а також побачити результати проєкту польського партнера, а саме два квіткові луки: у Парку культури та відпочинку міста Жешув та поруч із природним заповідником «Лисяча гора».

Загальний бюджет проєкту – 61, 7 тисяч євро, з них грант для Луцька – близько 25 тисяч євро, співфінансування з бюджету громади – 10%. 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром