Роман Мойсей розповів, кого підозрює у вбивстві брата Василя

24 Лютого 2018, 20:07
Василь Мойсей 9113 Джерело: http://svoboda.org.ua
Василь Мойсей

Брат загиблого під час Революції Гідності Василя Мойсея, Роман, поділився думкою, що засідання суду у справі брата зривають навмисно.

Про це пише Вісник.

Василь Мойсей кілька років жив і навчився у Луцьку. Тут мешкає його брат. Хлопець хотів виростити сад і був готовий вмерти за Україну. Під час Революції Гідності він не залишився осторонь буремних подій. 21-річний юнак 20 лютого 2014-го на Інститутській отримав смертельне кульове поранення в груди. Через три дні його з військовими почестями провели в останню у Луцьку. 

Старший брат, отець Роман розповів про суд і підозрюваного у вбивстві.

Роман Мойсей їздив на суд три рази, востаннє – 31 січня. За його словами, засі­дання навмисне зривають, а адвокати підозрюваних не приходять.

«Усе вказує на те, що Василя вбив командир «чорної роти» «Беркута» Дмитро Садовнік, якого відпустили і він втік у Росію. Співставляли відео, і приблизно у ті хвилини й секунди, коли отримав смертельне поранення Василь, видно, як він стріляє», – розповідає брат Василя Мойсея.

Свідком, який бачив, хто і з якого боку стріляв у Василя є Сергій Мерчук. Експерти-балісти повідомили, яким чином увійшла куля: збоку, вона переверталася й пошматувала всі органи, а вийшла ззаду.

До того ж зникли речі й телефон Василевя, на якому могли бути фото з Майдану.

Чоловік каже, що сподівався лише на Божий суд і знав те, що справедливості буде тяжко добитись. Про це одразу ж сказав родичам загиблих.

«Сотні вбитих, поранених, 450 осіб визнано потерпілими. Скільки тих беркутівців було, скільки їх втекло, а скільки накази віддавали, зброю видавали… Це величезний масив роботи й томи справ. Насправді ці прокурори, чесно кажучи, золоті люди, що все це зібрали. І судді теж різні є. У нас зараз два судді, один запасний і троє присяжних», – зазначив Василь Мойсей.

Читайте такожЧастину проспекту Перемоги перейменують на вулицю імені Василя Мойсея: слово за депутатами

Коментарі
28 Березня 2019, 06:31
Виправте, будь ласка, помилку в тексті. Не Василь Мойсей " зазначив", а Роман.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром