Процедура сертифікації вчителів у 2023: основні моменти

12 Березня 2023, 11:12
Фото ілюстративне 1993
Фото ілюстративне

Сертифікація педагогічних працівників цьогоріч має деякі відмінності від попередніх років. 

У 2023 році у процедурі сертифікації зможуть взяти участь не лише вчителі початкових класів, а й вчителі математики і української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти. Про це Район.Луцьк інформує управління державної служби якості освіти у Волинській області.

Для Волині гранична кількість учасників сертифікації становить: 58 осіб – вчителі початкових класів, 22 особи – вчителі української мови та літератури, 22 особи – вчителі математики.

Реєстрація  вчителів математики та української мови і літератури розпочнеться у серпні і відбуватиметься на порталі Українського центру оцінювання якості освіти у два етапи й триватиме упродовж 1–11 серпня:

  • основний етап (1 – 7 серпня) – у межах граничної кількості для кожного регіону;
  • додатковий етап (7 – 11 серпня) – у межах загальної граничної кількості.

Реєстрацію для проходження сертифікації призупинять достроково якщо: 500 вчителів математики сформують картки-заяви; 500 вчителів української мови і літератури сформують картки-заяви. 

Уже затверджено програми незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів української мови і літератури та математики закладів загальної середньої освіти (Наказ Міністерства освіти і науки України від 27.02.2023 року  № 208).

За оновленим порядком у сертифікації можуть узяти участь педагогічні працівники, які на момент реєстрації працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років. Сертифікація відбувається виключно на добровільних засадах. Педагогічний працівник, який вже брав участь у сертифікації, але не отримав сертифіката, має право на повторне проходження не раніше ніж через рік. Правом на проходження сертифікації за рахунок коштів державного бюджету педагогічний працівник може скористатися один раз на три роки. 

Реєстрація вчителів початкових класів уже відбулась. 11 березня 2023 року у цієї категорії освітян перше випробування – незалежне тестування. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром