У Луцьку хочуть велосипедні доріжки та велоекстремальний парк

23 Лютого 2018, 21:33
Велосипедисти у Луцьку 2895
Велосипедисти у Луцьку

Велосипедисти Луцька зібралися разом, аби обговорити перспективи розвику велоінфраструктури у місті. Облаштування велодоріжок, велопарковок та сприяння руху двоколісних у місті, на думку учасників зустрічі, – одне із важливих завдань сьогодні.

Обговорення концепції велодоріжок відбулося у приміщенні «AB hub» у п'ятницю, 23 лютого. 

Велосипедисти Луцька обговорювали питання велосипедної інфраструктури у місті
Велосипедисти Луцька обговорювали питання велосипедної інфраструктури у місті

Метою заходу було звернути увагу на проблеми велосипедистів у Луцьку та напрацювати шляхи вирішення цих проблем. Колишній заступник міського голови, велосипедист Юрій Моклиця розповів, що раніше у міськраді був проект із побудови велодоріжок, яким нинішня влада чомусь знехтувала. На його думку, навіть якщо хтось із владців продовжить реалізовувати цю ініціативу, потрібно, аби такі речі відбувалися під наглядом велосипедистів – тих, хто безпосередньо зацікавлений у цьому.

Участь у обговорення взяло більше двох десятків людей
Участь у обговорення взяло більше двох десятків людей

Громадський активіст та режисер Сергій Шараєвський запропонував також звернути увагу на схему організації дорожнього руху у місті, яку наразі розробляють спеціалісти з Харкова. На його думку, було би добре одразу звернути увагу розробників на можливість врегулювання руху в місті з урахуванням потреб велосипедистів. Також він порадив звернутися до представників влади і запропонувати під час планового ремонту вулиць Ковельської, Набережної і Об'їзної врахувати там можливість розміщення велодоріжок.

Модератор зустрічі Петро Гоцалюк
Модератор зустрічі Петро Гоцалюк

Модератор розмови Петро Гоцалюк запропонував також створити окрему спільноту в соцмережах, аби велосипедисти міста могли там гуртуватися. Згодом він надав слово лучанину Андрію Васильєву, який презентував свій проект зі створення у місті велоектремального парку. За словами лучанина, це місце повинно приваблювати 20 тисяч туристів у рік. Там повинні бути місця для тренувань, показових виступів, зберігання велосипедів а також трибуни на більше, ніж 2 тисячі глядачів. Вартість такого проекту – 500 тисяч гривень. Наразі тривають роботи із пошуку інвесторів та локації для закладу.

Результатом зустрічі велосипедистів стала спільна згода напрацювати стратегію розвитку велоінфраструктури міста, яку вони незабаром презентують представникам влади та громадянам.

Читайте також: Перемоги лучан у 2017-му: спортсменка Яна Беломоіна.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром