«Мрія дитинства – писати книги», – цитатник Віктора Янкевича

24 Лютого 2018, 19:54
Віктор Янкевич на презентації у Львові 7196
Віктор Янкевич на презентації у Львові

У Луцьку письменник Віктор Янкевич презентував соціальний детектив «Тенета».

Презентація дебютного соціального детективу відбулася в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва 23 лютого.

Віктор Янкевич родом із Кременця, мешкає там же. За професією юрист, економіст, працює бухгалтером, проте тяга до книг була ще з дитинства. Автор працює у жанрі детективної прози. Багато читачів та відомих письменників схвалили дебютну книгу Віктора Янкевича. Позитивний відгук про неї написав відомий український письменник, володар гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013» Богдан Коломійчук.

Рецензія на книгу
Рецензія на книгу

Після презентації нам вдалося поспілкуватися з автором. Пропонуємо вашій увазі цитатник Віктора Янкевича. 

«Мрія дитинства – писати книги. До неї я повернувся у 25 років. Вирішив створити роман. Потім звернувся до Сергія Синюка за консультацією та порадами. Старався робити персонажів «живими», щоб вони були максимально схожими на пересічних людей, таких, як ми з вами».

***
«Роман про небезпеку в соціальних мережах, яка чатує на кожного з нас. Якщо тебе не розуміють батьки, однолітки, то найлегше сховатися у віртуальному світі. Саме тому самотність, яка заганяє нас і наших дітей в соціальні мережі – головна тема роману.

Не завжди віртуальний світ спроможний зрозуміти і почути. Часто за красивою картинкою може ховатися маньяк, який готовий різними маніпуляціями довести дітей до останнього кроку в безодню».

***

«Я багато розпитував у своєї дружини. Просив пояснити деякі речі. Радився з жінками, які є членами циклу «Літературна кухня». Вони розповіли багато цікавого. Ну і авторську спостережливість ніхто не відміняв, звичайно ж.  У книзі є розмова двох «айтішників». Я не знаю сленгу, про що і як вони говорять.

Одного разу зустрівся з другом, який вчиться на комп’ютерних технологіях у Тернополі. Питаю: «Ну що, як на любовному фронті?» Відповів, що зустрів прекрасну дівчину, закохався у неї. Мене зацікавило, чим вона його зачепила. На це він відповів: «Якщо дівчині кажеш слово «лінукс» і вона розуміє, що то не таблетки для живота, а операційна система, то в голові відразу з’являється думка, що вона особлива».

***

Віктор Янкевич на презентації в Тернополі
Віктор Янкевич на презентації в Тернополі

 

«Ідеї виникають самі собою. Деякі з’являються, коли дивлюся телевізор, відпочиваю, працюю, будь-коли може прийти у голову щось цікаве. Я стараюся записувати ці ідеї у папку для майбутніх творів. Там уже зібралася інформація для детективних та любовних романів».

***

«Я вже пишу другу книгу. Це буде роман, який складатиметься з восьми оповідань. Залишилося завершити його повністю. Це буде, так скажемо, хуліганський роман. Любовна лінія є наскрізною у творі. У житті героя так: нова машина – нова дівчина, але любов одна, незмінна. Доля ніяк не може звести їх разом. То у неї є хлопець, у нього – дружина. Чи зможуть вони з’єднати свої долі, побороти всі перешкоди? Прочитаєте в романі».

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром