Перший виріб – продати: десять жінок у Луцьку вчаться бути кондитерками на особливих курсах

09 Березня 2023, 11:40
У Луцьку вчаться бути кондитерками на особливих курсах 1547
У Луцьку вчаться бути кондитерками на особливих курсах

На курсах кондитерів у Луцьку розпочали навчання десятеро жінок. 

Курси фінансує фонд народонаселення ООН, – розповіла Суспільному координаторка хабу Ліна Галан.

Курси кондитерів тривають шість днів. Навчання організоване для жінок, які потерпають від домашнього насильства, мають дітей з інвалідністю та переселенок.

Ліна Галан каже, що жінки після завершення курсів мають своє особливе завдання – перший виріб продати, і тільки після того їм вручать сертифікати.

45-річна Олена – переселенка з Авдіївки Донецької області. З 23 березня минулого року жінка з сином і мамою мешкає у селі Угринів на Волині. Каже: вдома до повномасштабної війни пекла солодощі для рідних і на замовлення. Нині щодня долає 30 кілометрів, аби удосконалити власну майстерність.

Ще одна учасниця курсів – 39-річна лучанка Анна. Жінка у декреті, виховує троє дітей. Її чоловік Валентин з 2016 року воює на сході України. За професією жінка – кухарка, але солодощів, – каже, – не пекла ніколи. Тому курси кондитерів для неї – спосіб відволіктися та водночас розвиватися.

 

Навчає тонкощам виготовлення солодощів кондитерка Світлана Скопюк. Каже: щодня учениці готують один із десертів. Нині пекли заварне тістечко.

Світлана Скопюк – власниця кондитерської. Професійно займається цією справою 12 років, а починалося усе з випікання тортів на власній кухні. Своїм прикладом, каже, хоче надихнути учасниць повірити у себе.

Це вже треті курси кондитерів для жінок у Луцькій громаді з часу повномасштабної війни. За її словами, з 20 учасниць попередніх навчань восьмеро почали пекти та продавати десерти на замовлення.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром