Луцькі волонтери передали на передову необхідні речі

09 Березня 2023, 10:15
Павло Цапюк 1011
Павло Цапюк

Волонтери військової пошти в ніч на 8 березня вирушили на передову. Вони повезли два автомобілі передач для військовослужбовців.

Майже третина вантажу – це індивідуальні посилки. Про це розповів Суспільному організатор військової пошти, волонтер Павло Цапюк.

Читайте такожВійськова пошта: як волинські волонтери розбудували логістику на передову

 

«У мене енна кількість номерів набралася, щоб передати посилки 100-ій бригаді. Це газові балони, їжа, чоботи, серветки, колеса – усе, що необхідно. Передають дружини в основному, я їздив по Луцьку збирав, мені просто скидали есемесками адреси», – розповідає волонтер Олександр Смолярчук.

 

Цього разу маршрут буде протяжністю три з половиною тисячі кілометрів. Зі слів волонтерів, починають з Харкова, Куп’янська, заїжджатимуть в Донецьку область, Запоріжжя і Херсонщина.

Також цього разу везуть медикаменти для стабілізаційних пунктів, – каже Павло Цапюк. З його слів, везуть десь біля тонни медикаментів.

«Стабілізаційні пункти – це заклади, де є кілька хірургічних столів, де хлопців медики привозять з поля бою і де хірурги та анестезіологи їх стабілізують, приводять до стану, де можна далі везти на госпіталь», – розповідає волонтер.

 

Волонтери військової пошти їздять на фронт раз на десять днів. Цього разу на дизпаливо витратили орієнтовно 20 тисяч гривень.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром