Луцьких школярів кличуть на інтерактивну екскурсію в Музей історії Луцького братства

08 Березня 2023, 18:05
Луцьке братство 880
Луцьке братство

У Музеї історії Луцького братства відбудеться інтерактивна екскурсія для школярів «Урок доброти в Луцькому братстві милосердя».

Подія відбудеться 12 березня, початок о 15:00. Про це у фейсбуці інформують організатори. 

«Українська історія багата на приклади добра і людяності. Одним з таких прикладів є діяльність Луцького братства, яке створило в місті осередок турботи і піклування – відкрило для потребуючих шпиталь та забезпечило шкільною освітою місцевих дітей.

Важливо, аби основи згаданих християнських чеснот закладалися ще з дитинства. Саме тому запрошуємо діток молодшого шкільного віку познайомитися з відомими луцькими благодійниками та меценатами. Дізнатися, що таке шпиталь, як і кому надавали допомогу, хто мав право лікувати. Послухати про першу луцьку демократичну школу, про обов’язки вчителів та права учнів.

Разом з дітьми повчимося читати і писати давньою українською мовою, пригадаємо українські прислів'я про добро. В інтерактивній формі малі школярики пізнають мудрість Скриньки Милосердя», – йдеться в анонсі. 

Інтерактивну екскурсію проведе Вікторія Білик, провідна науковиця музею. Ціна вхідного квитка до музею: дитячий – 20 гривень, дорослий – 30.

Телефон для комунікацій: +380 95 785 2481.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром