Кохання роботів та чоловік із бочки: у «ПортCity» показують короткометражки

23 Лютого 2018, 12:18
Показують короткометражки 4029
Показують короткометражки

Короткі фільми із цієї добірки можна дивитися на одному диханні. На деяких із них вам захочеться плакати. Інші ж змусять сміятися. На одному з фільмів ви питатимете себе, що взагалі відбувається, і ми гарантуємо, що до його кінця так і не знайдете відповіді.

Журналісти Район.Луцьк відвідали прем'єрний показ короткометражок всеукраїнського фестивалю «Best UA Shorts», і готові поділитися з Вами кількома «кіношними» історіями.

У добірці, що презентується, 8 фільмів. Загальна тривалість сеансу – близько години.

Першою показують 17-хвилинну драму «Відлуння». За сюжетом дві жінки в чорному очікуют в крематорії на прах своїх чоловіків. Одна – вдова полковника, що помер у сауні від сердечного нападу, а інша – вдова АТОвця, який загинув від ворожої кулі на Сході України. Фільм складається із одного суцільного діалогу таких різних за статусом і за поглядами, але однаково згорьованих жінок.

Далі на екранах з'являється магічний осінній Львів, і дівчина, яка купує зернинку. Те, що з неї виросте, здивує кожного глядача. Фантастична трагікомедія «Зерно», яку демонтрували на Каннському кінофестивалі, не дасть відірвати погляду від екрану. 

Далі на Вас чекають «короткі історії про кінець світу» від найкращого авангардного аніматора України Микити Лиськова. І це якраз те, що змусить Ваш мозок скрутитися в трубочку, через яку сенс цього безмежно красивого фільму питиме найпідсвідоміша підсвідомість. 9-хвилинна анімація «The End» залишає після себе багато питань. Найцікавіше – це що ж твориться у голові автора, який робив цей фільм?!

Пізніше на глядача очікує нерівна боротьба з «демоном холодильника» – маминим тортиком. Комедія «Холодильник» – це 4 хвилини абсолютного позитиву, де кожен, хто хоч раз сидів на дієті, впізнає себе.

Кадр з фільму «Холодильник»
Кадр з фільму «Холодильник»

У Вашому житті не вистачає романтики? Вам хочеться пригод та чогось незвичайного? Тоді наступна стрічка саме для Вас. Герой цього фільму так втомився від одноманітності своїх буднів, що одного дня вирішує стрімко змінити життя. Що ж станеться із буднями героя фільму «Маятник» після зміни, дивіться самі!

Кажуть, всі проблеми родом із дитинства. Якщо перевести цю тезу на масштаби людства, то стане зрозуміло, що всі сучасні конфлікти, війни і протистояння – наслідок одного невеликого полювання в епоху пізнього палеоліту. Про те, як все почалося, і куди котиться світ, розповідає короткометражна анімація «Ефект мамонта».

Кадр з фільму «Ефект мамонта»
Кадр з фільму «Ефект мамонта»

Сімейну таємницю розкриває в кінці фільму головний герой драми «Говори зі мною». Майже кожного дня Сергій спілкується з батьком, проте, це лише телефонні розмови. Вони не бачилися вже 7 років. Головний герой принципово не хоче робити перший крок і чекає, що його зробить тато. Проте, дізнавшись, що той — важкохворий, все ж переступає через принцип і їде до батька за підтримкою. Але там його очікує несподіваний удар.

Останнім фільмом добірки є історія робота без важливої деталі. Він намагається з'ясувати, куди ж поділося «щось» із його металевих грудей, і в кінці трихвилинного фільму таки знаходить відповідь. Анімована короткометражка «Damage» – сумна історія одного дуже сумного робота. 

Кадр з фільму «Damage»
Кадр з фільму «Damage»

Вісім різножанрових історій про любов, сенс протистояння, таємниці і мамин тортик можна подивитися у кінокомплексі «PremiereCity» з 22 лютого. Фільми демонструватимуть до 28 лютого, щодня о 10:50. 

Читайте також: «Чорна пантера»: гумор та пафос у Африці. РЕЦЕНЗІЯ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром