Луцьк, 14 липня: добровольці vs ДУК, нестача дружинників та чиновницький парапет

14 Липня 2015, 22:23
4365
Другий робочий день в тижні ознаменувався бурхливими подіями - крутнемо калейдоскоп вівторка разом з традиційною добіркою від Район. Луцьк.
 
У Луцьку розвалили цегельний завод віком понад 100 років. Будівля не була внесена до переліку пам’яток, що призвело до того, що приміщення розібрали на цеглу. Спочатку про те, що на місці заводу збудують житловий мікрорайон, написало наше видання. А згодом розбір польотів на місці влаштував Павло Данильчук – далі буде.
 
Сьогодні стартував перший день табору оздоровлення дітей з мікрорайонів міста «Літо - 2015» - 80 найактивніших учасників спортивних заходів мають дозвілля в наметовому містечку на озері Світязь. Дозвільна програма передбачає не лише рухливі ігри, а й інтелектуальні вікторини.
 
Депутати Луцької міськради під час наступної сесії користуватимуться новопридбаними планшетами. Секретар міськради Сергій Григоренко задоволений, що «не доведеться витрачати кошти із міського бюджету на папір, тонер і нові картриджі», на планшети витратили близько 70 тисяч гривень, але уже цього року - запевняє Григоренко – вийдуть «в нуль».
 
До Луцька з зони бойових дій повернулись 79 нацгвардійців, які пробули на війні 70 днів. Родичі та небайдужі краяни зібрались зустрічати героїв біля військової частини 1141. До них приєднались перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик та заступник Луцького міського голови Юрій Вербич. Чиновники вручили бійцям почесні грамоти та висловили привітання.
 
Добровольці засуджують акцію, в рамках якої вивіску "Континіум" обхляпали лайном. Спершу представники 3-го запасного батальйону ДУК підписали звернення разом з правоохоронними органами щодо збереження стабільної ситуації на Волині, а буквально за годину після цього "самі ж вчинили провокацію", тому прибулі добровольці прирівняли вчорашні дії ДУКівців до «дій дітей в піонерському таборі».
 
Перший заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр наголосила, що у Луцьку субсидії отримали 19 тисяч 683 домогосподарства, а це на 11 тисяч 244 більше, ніж було на початку цього року. Також пані Дехтяр нагадала, що у громадській приймальні департаменту соціальної політики та його філіях, які знаходяться за адресами: вулиця Бенделіані, 7 та проспект Соборності, 18 організована робота з надання необхідних консультацій та прийому заяв і декларацій для оформлення субсидій від мешканців Луцька.
 
Міська рада двічі зверталася в ДАІ щодо славнозвісного "переходу смерті", що веде впоперек спуску надвокзального мосту повз школу № 5. Начальник ДАІ Главічка розповів, що таки перенесуть цей перехід, як тільки буде рішення міської ради. В свою чергу, Григоренко пообіцяв поставити прапет, якщо знадобиться. 

 

На оперативній нараді в міськраді головна муніципалка Юлія Сиротинська відзвітувала, що з З квітня по 14 липня луцька муніципальна дружина склала 189 протоколів, 75% перевірених літніх майданчиків порушують режим роботи і продовжують працювати після 22:00. "Будемо відкривати кримінальні справи, будемо ініціювати це в Міністерстві внутрішніх справ. Такий посил до суб’єктів господарювання - передивіться свої трудові відносини, або не порушуйте правил, які встановлює Луцька міська рада», - пригрозив перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Між іншим, на думку Сиротинської, найбільше місцевій муніципальній дружині перешкоджає мала кількість працівників – їх налічується лише 7, тоді як у Львові – 97.

 

Сорок найдосконаліших фотохудожніх робіт подорожують Україною з квітня 2015 року і нині прибули до Луцька. «Ми сьогодні відкриваємо не звичайну виставку, а 40 різних облич благодійності, 40 реальних історій, які змінили чиєсь життя. Тут можна побачити фотопроекти як соціальної тематики, так і майданівської, військової», - зауважила організаторка Юлія Євпак. «Благодійність крізь призму об’єктиву» – всеукраїнський конкурс, який вже вп’яте проводиться Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України, скерував відібрані роботи в бібліотеку Олени Пчілки.

 

Інформаційний куточок «Адміністративна реформа у Волинській області» створили працівники відділу новітньої історії обласного краєзнавчого музею. Він доповнив експозицію «У боротьбі за демократичну Конституцію України» Старший науковий працівник відділу новітньої історії музею Сергій Лис впевнений, що намагання Михайла Грушевського у 1917-1918 роках здійснити  адмінреформу і кроки нинішньої влади базуються на однакових механізмах. Лучани пам'ятають, чим завершився пацифістський романтизм тодішнього "президента і КО"?

Картину дня підготувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

 
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром