З бюджету Луцької громади виділили п'ять мільйонів гривень на обладнання для військових

07 Березня 2023, 11:50
Військові 100 бригади ТРО Волині 1364
Військові 100 бригади ТРО Волині

З бюджету Луцької громади виділили п'ять мільйонів гривень на закупівлю обладнання для військовослужбовців окремого батальйону 100 бригади.

Про це йшлося на позачерговій сесії міської ради 7 березня, повідомила кореспондентка Район.Луцьк.

Сесію розпочали з хвилини мовчання на честь військовослужбовця, якого росіяни розстріляли за слова «Слава Україні».

Міський голова Ігор Поліщук розповів про основну причину скликання сесії – допомогу бійцям.

«Один з окремих батальйонів 100 бригади, який виконує бойове завдання в одній з найгарячіших точок, звернувся по нашу допомогу. Там служить велика кількість жителів Луцької громади, волинян. Тому ми передбачаємо 5 мільйонів гривень на придбання квадрокоптерів, в тому числі з тепловізійним прицілом, тепловізорів, далекомірів, рацій, зарядних станцій, старлінків, тактичних окулярів та інших засобів, необхідних для виконання завдань», – зазначив міський голова.

Також Ігор Поліщук додав, що за кошти, які працівники міської ради передають як одноденний заробіток придбають автомобілі.

Депутатка Алла Доманська висловила бажання, щоб 100 тисяч гривень її депутатського фонду перерахували на допомогу 100 бригаді тероборони або окремому батальйону. А потім висловила зауваження, що не варто було публічно озвучувати, що батальйон відправився на передову. Проте Ігор Поліщук відповів, що це публічна інформація, яку поширила пресслужба бригади. 

Алла Доманська на завершення додала, що варто було б підтримувати всю 100 бригаду, незалежно від того, де вони виконують завдання.

«Нам на черговій березневій сесії варто було б додати коштів на бригаду загалом. Також я хочу закликати громадян підтримувати нашу тероборону, зокрема, за допомогою проєкту «Довгі РУКи ТРО». Це всеукраїнський проєкт, але там можна цілеспрямовану підтримати Волинську бригаду тероборони», – закликала депутатка. 

У відповідь Ігор Поліщук згадав, що на 100 бригаду протягом року передавали бронежилети, тактичні окуляри, медичні рюкзаки, зимову форму та багато іншого.

Тарас Шкітер попросив дати усне доручення про оголошення тендерів на закупівлю планшетів для керування дронами, тактичних рукавиць та тактичних окулярів.

Врешті депутати проголосували за зміни до бюджету разом зі зміною, яка стосувалася депутатського фонду Алли Доманської.

На що розподілили ще понад 500 мільйонів гривень з бюджету

На сесії депутати внесли ще кілька змін до рішення «Про бюджет Луцької громади на 2023 рік», яким перерозподілили кошти бюджету.

Згідно з цими змінами, видатки на 2023 рік збільшили на 1, 12 мільярда гривень. При цьому план доходів збільшили на 547 мільйонів гривень. До витрат на програми розвитку додали ще 148 мільйонів гривень.

Детальніше про ці зміни розповіла Лілія Єлова, директорка департаменту фінансів. За її словами, кошти бюджету планують розподілити так:

  • на програми територіальної оборони і покращення матеріально-технічної бази – 15 мільйонів гривень;
  • на демонтаж рекламних щитів КП «Луцькреклама» – 700 тисяч гривень;
  • на надання допомоги малозахищеним категоріям громадян Департаменту соціальної політики – один мільйон гривень;
  • на придбання контейнеру для встановлення на території Центру для нічного перебування осіб без постійного місця проживання – один мільйон гривень;
  • на капітальний ремонт вулиць – 50 мільйонів гривень;
  • на експертизу проєкту ремонту школи №5 – 150 тисяч гривень;
  • на завершення будівництва амбулаторії в Жидичині обласному бюджету – 300 тисяч гривень;
  • на реалізацію інвестиційних проєктів для управління капітального будівництва – 462 мільйони гривень.

Також бюджет громади отримав субвенцію від обласного бюджету в розмірі 10 мільйонів гривень на ремонт доріг.

Читайте такожСільський голова з Луцького району повернув до бюджету 187 тисяч гривень

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024