У Луцьку – чемпіонат України зі стрільби з лука

05 Березня 2023, 09:13
Чемпіонат України зі стрільби із лука 1491
Чемпіонат України зі стрільби із лука

У Луцьку 4 березня відбувся чемпіонат України зі стрільби із лука серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату. На змагання приїхали 22 спортсмени з Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Житомирської, Одеської та Київської областей.

Про це повідомляє «Суспільне».

Вдруге Волинь приймає змагання зі стрільби із лука серед осіб з інвалідністю.

Як розповів начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, останнім часом цим видом спорту зацікавилися учасники бойових дій, каже організатор, адже сприймають це як реабілітацію.

«За останні два роки, ви бачите, стрільба із лука майже у кожному новинному анонсі Волинської області, рух пішов. Багато дітей почали залучатися до цього виду спорту. Стрільба із лука є одним із видів спорту, яким можуть займатися і здорові, і люди, які мають ті чи інші ураження організму», – каже Віктор Галан-Влащук.

Вперше у першості такого рівня змагань бере участь 18-річний лучанин Іван Голінчак, який займається стрільбою займається третій рік.

«Є багато хороших стрільців. Можна подивитися за технікою. Зараз йде стрільба на 18 метрів, на мішень 30 на 20. Потрібно тренуватися, займатися і мати бажання йти до цілей своїх», – сказав спортсмен.

Долучився до всеукраїнських змагань і учасник чотирьох паралімпійських ігор, заслужений майстер спорту України зі стрільби із лука, львів’янин Сергій Атаманенко. Стрільбою з лука, каже спортсмен, займається з 17 років.

«Такі змагання дуже важливі для людей, які починають свою діяльність зі стрільби із лука. Кожен спортсмен хоче перемогти та попасти в ціль, а мішень не є така велика», – сказав учасник змагань.

Старший тренер Національної паралімпійської збірної Олег Авдентов розповів: цей рік для спортсменів є особливо відповідальним через те, що влітку в місті Плзень у Чехії відбудеться Чемпіонат світу.

«Члени збірної у нас тут є. На жаль, багато людей поїхало, як тільки почалася війна. Хочу, щоб людей з інвалідністю приймали у всіх містах. Цей рік дуже відповідальний, бо у цьому році на ЧС, будуть розігруватися паралімпійські ліцензії», – сказав тренер.

За результатами цих змагань, додав організатор спортивного заходу Віктор Галан-Влащук, відберуть спортсменів, які представлятимуть Україну на чемпіонатах світу та Європи, а також на майбутніх паралімпійських іграх.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром