У Луцьку почне діяти пропускний режим для журналістів

21 Лютого 2018, 17:40
Як у Луцькраді діятиме пропускний режим 1272
Як у Луцькраді діятиме пропускний режим

Міська рада Луцька запроваджує для журналістів пропускну систему.

Сьогодні, 22 лютого, відділ інформаційної роботи Луцької міської ради надіслав лист працівникам ЗМІ. У ньому вказали, що з 1 березня введуть пропускний режим.

До 23 лютого 2018 року представників ЗМІ просять поділитися списками працівників видань. У ньому треба вказати осіб, які писатимуть про заходи, що відбуваються у приміщенні міськради. Це необхідно для того, щоб потім вони змогли потрапити на них. Виникло питання про те, чи заважатиме це журналістам працювати.

Лист-звернення до видань
Лист-звернення до видань

Зоя Балюк, начальниця відділу інформаційної роботи міської ради в Луцьку,  запевнила, що створення пропускної системи не вплине на роботу представників ЗМІ. Вона зазначила, що формує список журналістів, адже це значно полегшить  роботу міської ради. Їх створюють для того, щоб не виникали перепони на вході і все було оперативно та швидко.

На вахту подаватимуть список журналістів, які зможуть проходити на заходи. Пропускна система буде такою, як в інших містах України. Зоя Балюк запевнила, що неакредитовані журналісти також зможуть проходити через цю систему, їхні права ніяк не порушуватимуть.

Медіа-юрист Максим Ратушний наголошує, що правила пропускної системи не повинні заперечувати положенням статті 26 Закону України «Про інформацію». У ній передбачено, що журналісту, працівнику ЗМІ не можуть відмовити в допуску на відкриті заходи, які проводять суб’єкти владних повноважень, навіть якщо відсутня акредитація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром