Луцька міська рада прийняла делегацію із Польщі

02 Березня 2023, 17:54
Луцька міська рада прийняла делегацію із Польщі 1520
Луцька міська рада прийняла делегацію із Польщі

До Луцької міської ради завітала делегація із польського міста Жешув. 

Її очолив Бартломей Ріхтер — представник Підкарпатської регіональної ради промисловості майбутнього. Понад годину гості, а у їх числі були представники бізнесових кіл Польщі, економісти, чиновники, а також очільники волинських громадських організацій, мали діалог із заступнцею Луцького міського голови Іриною Чебелюк. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Сторони обговорили виклики з якими нині, під час російської збройної агресії, довелося зіштовхнутися представникам місцевої влади. Вони стосувалися мораторіїв на закупівлі, грантових програм тощо.

Саме такі показники, за словами Бориса Смаля, директора департаменту економічної політики Луцької міської ради, можуть стати хорошим підґрунтям для подальшого поступу міста в інвестиційно-економічній сфері. Він запропонував полякам обговорити можливість відкриття на території Луцької міської територіальної громади індустріального парку, де мають сходитися певні логістичні шляхи.

Схожий парк діє у Жешуві, тому українцям було б цікаво дізнатися про усі можливості роботи такого об'єкта. Також Борис Смаль поцікавився у польських колег, чи не хочуть вони стати інвесторами цього будівництва.

Згодом делегації обмінялися напрацьованим досвідом щодо діяльності підприємств туристично-рекреаційного спрямування. Цікаво, що Луцьк та промисловий Жешув не чужі один одному. Їх поєднують давні, дружні відносини. Від 20 листопада 2001 року вони — міста-партнери.

Аби ці взаємовигідні стосунки були ще пліднішими, сторони обговорили можливість розширення шляхів експорту товарів місцевих виробників на європейський (зокрема польський) ринок. Мова, насамперед, про легку та харчову промисловість. Є ймовірність, що сьогоднішня зустріч дасть початок співпраці міст ще й у науковій та сільськогосподарській сферах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром