Розповіли, як функціонує територіальний центр у Луцьку

22 Лютого 2018, 11:59
Територіальний центр соцобслуговування 4650
Територіальний центр соцобслуговування

Гарячий обід, медична допомога та спілкування – те, що потрібно людям, які опинилася в нелегких життєвих обставинах.

Про це повідомили працівники територіального центру соцобслуговування Луцька журналістам Волинського телебачення, – йдеться у підсумковому випуску новин.

Сьогодні тут обслуговують понад чотири тисячі громадян. На утримання установи місто виділило 11 мільйонів 100 тисяч гривень. Торік сума була на три мільйони меншою.

Кожного буденного дня в міському центрі їдять 120 чоловік. Лучанин Володимир Поганяйлов обідає тут майже сім років. Чоловік був двічі ув’язнений, працював за кордоном. Розповів, що поки був там, то батьки в Луцьку померли, і він залишився без рідних і домівки. А також втратив усі документи. Інколи доводилося ночувати у під’їздах, проте паспорт уже допомогли відновити у терцентрі.

«Я тут харчуюся, мене тут підстрижуть, є де переодягнутися. Є пенсія, і так потихеньку живу. Зараз не курю і не п’ю, хоча раніше дуже сильно вживав алкоголь. Напевно, Господь мене спас від цього», – пояснив чоловік.

Зараз Володимир живе в одному з благодійних фондів Луцька, отримує 1300 гривень пенсії.

А от лучанин Олег Говоров  має своє житло, але залишився сам, тому і звертається в цю установу за допомогою, зокрема пообідати, адже не завжди вдається собі щось приготувати. Зізнався, що найсмачнішими у тамтешніх кухарок вдаються дріжджові пиріжки.

Окрім того, інша одинока мешканка Луцька Надія Красоткіна розповіла, що приходить до цього гурту, щоб поспілкуватися, відвідати процедури, які їй приписали медики, і в спортзал. Жінка дуже задоволена, адже все це безкоштовно.

Варто додати, що допомогу в терцентрі надають пенсіонерам, одиноким і людям з інвалідністю.

Тому, щоб скористатися послугами територіального центру, необхідно написати заяву в департамент соціальної політики і зібрати пакет документів.

А ще люди, які не виходять зі своїх помешкань, теж можуть отримати послуги терцентру: соцпрацівники носять їм обід, прибирають і допомагають в особистій гігієні. 

Читайте також: ЦНАП мoже ліквідувати «живі черги»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром