У проєкті про фінансову грамотність «Підприємливі діти: Луцьк–Люблін» зможуть брати участь дошкільнята

02 Березня 2023, 13:43
У конференц-залі ЦНАПу відбулася розширена зустріч групи учасників 1354
У конференц-залі ЦНАПу відбулася розширена зустріч групи учасників

У конференц-залі ЦНАПу відбулася розширена зустріч групи учасників міжнародного проєкту «Підприємливі діти: Луцьк–Люблін». 

З представниками польської сторони в онлайн-форматі спілкувалися заступниця голови Луцького міської ради Ірина Чебелюк, директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, проректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Юрій Громик, координаторка проєкту Валентина Вітюк, керівники навчальних закладів міської територіальної громади, які беруть участь у цій міжнародній програмі. Про це пишуть на сайті міськради.

Як зазначив у вступному слові директор Департаменту економічної політики Борис Смаль, після успішної реалізації пілотного проєкту «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін» у першому семестрі 2022-2023 навчального року, організатори розпочали підготовку до весняної частини програми, яка розпочнеться паралельно з польськими партнерами у березні. Для Любліна це буде п’ятий, ювілейний, рік проєкту, Луцьк тільки набирає обертів у програмі. Водночас, попри війну, вона продовжується за участі нових освітніх закладів міста.

«Запорука успіху кожної людини – вміння правильно розпоряджатися своїми фінансами, а ще краще – вміти їх заробляти. Тому ми й надалі плануємо реалізовувати цей проєкт. Сподіваємося, ваші колеги підтримають нас у цьому бажанні, адже знаємо, що в проєкті польської сторони беруть участь не тільки діти шкільного віку, а й дошкільного. Тому ми теж готові розпочати роботу з дошкільнятами», – зазначила Ірина Чебелюк.

Міжнародна координаторка програми Анна Ольхова, яка перебуває у Польщі, повідомила, що співпрацю Луцька і Любліна вже оцінили на міжнародному рівні – у листопаді проєкт здобув європейську нагороду з питань промоції підприємництва. Щодо участі дошкільнят у проєкті, Анна Ольхова зазначила, що впродовж п’яти років у Любліні діти дошкільного віку були постійними учасниками програми. 

«Ми впевнені, що для українських дітей ці знання теж стануть важливою базою для розвитку власних вмінь та талантів», – додала вона.

Нагадаємо, що Луцьк став першим містом України, який реалізовує програму «Підприємливі діти» у співпраці з польськими партнерами. Організаторами програми у Луцьку є Луцька міська рада, Волинський національний університет імені Лесі Українки та громадська організація «Ефект дитини».

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром