Марина Порошенко у Луцьку

Марина Порошенко відвідала Волинський військовий ліцей у Луцьку

21 Лютого 2018, 21:29

Під час свого робочого візиту на Волинь Перша леді поспілкувалася із учнями ліцею та привезла їм Книгу миру.

До приїзду у Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою дружини Президента Марини Порошенко готувалися дуже ретельно. За півгодини до прибуття Першої леді ліцеїсти вже вишикувалися на подвір'ї навчального закладу і реперитували марширування. Біля кожних дверей навчального закладу стояли учні, аби урочисто запускати гостей всередину.

У приміщенні ж метушилися вчителі та ті з учнів, хто не репетирував на подвір'ї і не тримав двері. 

Перша леді прибула з невеликим запізненням. За кілька хвилин по тринадцятій вона увійшла до просторого приміщення, де на неї вже чекали ліцеїстизі світлинами. Це були діти волинських АТОвців, які мали вклеїти свої фото у Книгу миру, що її з собою привезла Марина Порошенко. Діти отримали від неї книжки про те, як стати успішними підлітками. Вони подарували їй натомість ікону Холмської Божої Матері, яку жінка прийняла і поцілувала. 





Далі для Першої леді влаштували концерт до Міжнародного дня рідної мови. Марина Порошенко у свою чергу розповіла, чому українською говорити надзвичайно важливо. За її словами, мова – той фактор, який єднає народ. 


Після концерту жінку запросили відвідати клас із інклюзивним навчанням.

Згодом розмова із Першою леді перенеслася до приміщення Волинської ОДА, де обговорили питання інклюзивної освіти в Україні.

Читайте також: Перша леді розвиватиме у Луцьку інклюзивну освіту.