Перша леді розвиватиме у Луцьку інклюзивну освіту

21 Лютого 2018, 16:43
Марина Порошенко і Володимир Гунчик 6796
Марина Порошенко і Володимир Гунчик

Програма Марини Порошенко з розвитку інклюзивних навчальних закладів для дітей з особливими освітніми потребами тепер працюватиме і на Волині.

Меморандум про впровадження інклюзивної освіти у всіх регіонах України у Луцьку підписали 21 лютого під час робочого візиту Першої леді.

За умовами програми передбачено реформування психолого-медико-педагогічних консультаційних центрів (ПМПК), що діяли до того. На їх базі для дітей з порушеннями розвитку сформують спеціальні інклюзивно-ресурсні центри, в яких буде нова матеріально-технічна база для розвитку дітей. Також обіцяють закупити спеціальні європейські тести для визначення різноманітних порушень.

Марина Порошенко приїхала до Луцька з робочим візитом
Марина Порошенко приїхала до Луцька з робочим візитом

У новостворених центрах займатимуться діти віком від 2 до 18 років. Наразі ведеться активна робота із пошуку спеціалістів, що надаватимуть корекційно-освітні послуги протягом усього навчального періоду.

Такі центри створять і на базі навчальних закладів. У школах планують виділити окреми кімнати для індивідуальних занять з особливими дітьми. Там будуть спеціальні прилади для фізичної реабілітації, а також різні розвиваючі речі. Зокрема, Перша леді розповіла, що у кожній такій кімнаті повинна бути кухонна стінка, за якою діти мають учитися побутових речей.

Перша леді наголосила, що створення таких закладів для особливих діток дуже важливе
Перша леді наголосила, що створення таких закладів для особливих діток дуже важливе

Кількість таких центрів у населеному пункті залежатиме від кількості людей, що проживають у ньому. Так, у сільській місцевості на кожних 7 тисяч громадян повинен працювати один центр. У містах – на кожних 12 тисяч.

Голови РДА, ОТГ та міських рад підписали меморандум про впровадження інклюзії
Голови РДА, ОТГ та міських рад підписали меморандум про впровадження інклюзії

Проект організовано Благодійним фондом Порошенко спільно з Міністерством освіти і науки України. 

Читайте також: Лучанин долучився до розробки першого в Україні атласу для незрячих і слабкозорих.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром