Лучанин хоче знищити «пам'ятник окупантам» на Меморіалі Вічної Слави

21 Лютого 2018, 16:11
Центральний 40-метровий обеліск 3319
Центральний 40-метровий обеліск

Житель обласного центру звернувся до влади міста з пропозицією демонтувати обеліск та скульптуру, розташовані на Меморіалі Вічної Слави.

Відповідну петицію розмістив у середу, 21 лютого, на сайті ЄСМП Борис Гунчіквідзе.

Автор клопотання переконаний, що центральну 40-метрову скульптуру Меморіалу необхідно демонтувати у рамках декомунізації. Чоловік закликав представників Луцькради бути «державниками» і не зволікати з відповідним рішенням.

Крім того, що Борис Абрамович переконаний у тому, що, як він висловився, «ця незрозуміла споруда велетенської ніби-то жінки» пропагує комуністичну ідеологію, він наголосив на її аварійному стані: з верхівки обеліску падають облицювальні плити.

Кошти на демонтаж центрального обеліску автор петиції пропонує з бюджету області, або звернутися за фінансуванням до Міністерства Юстиції України, яке «ініціювало» закон про декомунізацію.

Загалом, щиро переконаний він, більшість лучан буде вдячна за ліквідацію того, що ініціатор збору підписів називає «пам'ятником окупантам».

Нагадаємо, у жовтні у Луцьку вже намагались «декомунізувати» Меморіал, змінивши дату початку Великої Вітчизняної війни на рік початку Другої Світової.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром