Зареєстрували громадську організацію «Чорний тюльпан. Волинь»

20 Лютого 2016, 12:26
2806 Джерело: lutsk.rayon.in.ua

Донедавна офіс волонтерів місії з пошуку і ексгумації військовослужбовців, загиблих в зоні АТО, був лише в Києві, тепер партнерське відділення учасників цієї місії з'явилося на Волині.

Про те, що міське управління юстиції зареєструвало громадську організацію «Чорний тюльпан. Волинь», повідомляє сайт місії.

В організацію входять волиняни, які вже побували в зоні АТО і взяти безпосередню участь в пошукових роботах.

Передбачається, що члени «Чорний тюльпан. Волинь» зосередяться на пошуку інформації про військовослужбовців, які пропали безвісти або опинилися в полоні. Волонтери продовжать і польову роботу: виявлення місць поховань бійців, з'ясування імен загиблих, увічнення пам'яті про тих, хто загинув в АТО.

«Відрадно бачити, що хлопці, які брали активну участь в місії, почали порушувати відповідні проблеми на місцевому рівні. Це дає надію на те, що питання увічнення пам'яті загиблих перейде на стадію практичної реалізації – будуть розробляти і впроваджувати відповідні регіональні програми. Тим більше, не треба забувати, що ми до цих пір до кінця не вирішили проблеми, залишені нам з часів Першої та Другої світової воєн. А це – тисячі безвісти зниклих» , – заявив голова ВГО «Союз «Народна пам'ять» Ярослав Жилкін.

Він стверджує, що створення таких організацій в регіонах – це хороший знак, який послужить прикладом для ілюстрації якісної взаємодії влади і громадських організацій. Також Ярослав Жилкін упевнений, що цей почин підхоплять і в інших регіонах.

Довідка. У вересні 2014 року за керівництвом Управління цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України стартувала місія «Евакуація-200» ( «Чорний тюльпан»). Її мета – пошук, ексгумація та евакуація зниклих безвісти в зоні проведення АТО. За активної участі волонтерів ВГО «Союз« Народна Пам'ять» на сьогоднішній день вдалося виявити і евакуювати тіла більш ніж шестисот військовослужбовців.

Нагадаємо, з міського бюджету виділили гроші на пошуки зниклих безвісти бійців.

Один із наймолодших депутатів міської ради Микола Собуцький і волонтер місії «Чорний тюльпан» перший раз вирушив у зону АТО з директором ДП «Волинські старожитності» Олексієм Златогорським і товаришем Андрієм Трофимюком.

Коментарі
20 Лютого 2016, 22:49
Шановні мешканці Волині повертати минулу назву Чорний тюльпан Вам просто недоречно,а Вашу організацію можна назвати по -іншому,тому що Вам це не зрозуміти і краще не бачити. Тому ,що ми це бачили своіми очами,а краще поспілкуитеся із афганцями.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром