Затримали підозрюваного в побитті «самооборонівця»

20 Лютого 2016, 11:44
2393 Джерело: novadoba.com.ua

Поліцейські затримали чоловіка, який міг бути одним із нападників на громадського активіста «Самооборони Волині» Сергія Чурікова.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив речник Нацполіції у Волинській області Віктор Гомоль, інформує Волинське агентство розслідувань.

Він повідомив, що на місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу.

«Знайдено вже також автомобіль марки «Мерседес» та встановлено особу його власника, його доставлено в Луцький відділ поліції для проведення слідчих дій», – повідомив Віктор Гомоль.

Він повідомив, що 36-річному Сергієві Чурікову у під’їзді будинку за місцем проживання нанесли кілька ударів по голові, ймовірно використовуючи кастет.

«Його госпіталізували в нейрохірургію Луцької міської клінічної лікарні. В нього діагностовано закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та розсічення частини голови», – сказав Віктор Гомоль.

За словами правоохоронців, відпрацьовуються всі версії причин цього інциденту, в тому числі, пов’язані з громадською діяльністю постраждалого.

Також він розповів подробиці побиття іншого активіста Богдана Климчука.

«Інший випадок трапився приблизно о тій самій порі на вул. Шевченка в Луцьку, біля спорткомплексу. Там двоє чоловіків напали на 32-річного активіста, також з «Самооборони Волині», помічник одного з народних депутатів України. Про інцидент повідомив поліцію сам потерпілий, сказав, що невідомі вдарили ззаду його кулаком по голові», – повідомив Віктор Гомоль.

Він зазначив, що постраждалий є членом атестаційної комісії.

За його словами, справи про побиття громадських активістів взяв під особистий контроль керівник Волинської поліції Петро Шпига.

В обох випадках відкриті кримінальні провадження за ст. 296 КК України (хуліганство вчинене групою осіб).

Нагадаємо, на вулиці Шевченка напали на члена атестаційної комісії №1, «самооборонівця» Богдана КлимчукаЩе одного активіста з «Самооборони» Сергія Чурікова побили на вулиці Потебні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром