У храмі Волинського університету помолилися за упокій душі Лесі Українки

26 Лютого 2023, 17:22
У храмі Волинського університету помолилися за упокій душі Лесі Українки 1376
У храмі Волинського університету помолилися за упокій душі Лесі Українки

У храмі Софії Божої Премудрості, обителі ВНУ імені Лесі Українки, лунала молитва за патронесу закладу, керівництво, професорсько-викладацький склад, студентство та працівників університету. 

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, якому співслужили священники єпархії. У молитві взяли участь ректор Анатолій Цьось, проректори, викладачі, працівники та студенти. Про це йдеться на сайті навчального закладу. 

Під час молебню представники духовенства помолилися за здоров’я та милість Божу для всієї університетської родини, а також окремо згадали Лесю Українку та помолилися за упокій її душі в день, коли виповнюється 152 роки від дня народження літераторки.

«Вшановуючи сьогодні нашу землячку та велику українку, ми згадуємо її життя, роздумуємо, чим ми хочемо бути схожими на неї. Наші згадки про Лесю Українку – свідчення любові до неї. Ми знову, як і торік, у день народження Лесі Українки, переживаємо за долю України. Український сильний дух перемагає залізо, агресію і штовхає нас до перемоги. Нашу державу охороняють військові, але що робити науковцям? Одним із аспектів перемоги має стати перемога української мови, ідентичності. Дякую Богові, що в нас з’явилася традиція приходити до університетського храму у визначні дні. Сьогодні – один із таких днів», – сказав митрополит Михаїл.

Ректор Анатолій Цьось подякував священникам, зокрема владиці Михаїлу, за підтримку Університету й отримав від нього подарунок – карту України, на якій видно вдале географічне розташування Луцька.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром