Будинок Прайзлерів можуть передати інвестору

22 Лютого 2023, 18:00
Гостинний двір Прайзлерів 1802
Гостинний двір Прайзлерів

Луцька міська рада проголосувала за пропозицію державно-приватного партнерства щодо будинку Прайзлерів на Кафедральній, 4.

Про це йшлося на сесії міськради 22 лютого, – повідомляє журналістка Район.Луцьк.

Державно-приватне партнерство в Україні – система відносин між державним та приватним партнерами, при реалізації яких ресурси обох об’єднуються з відповідним розподілом ризиків, відповідальності та винагород (відшкодувань) між ними, для взаємовигідної співпраці на довгостроковій основі у створенні (відновленні) нових та/або модернізації (реконструкції) наявних об’єктів, які потребують залучення інвестицій, та у користуванні (експлуатації) такими об’єктами.

За словами міського голови Ігоря Поліщука, будинок Прайзлерів планують використати для розкриття туристичного потенціалу Старого міста. Будинок планують реконструювати та створити там туристичний простір із закладами харчування, готелем та сувенірними крамницями. У внутрішньому дворі планують зробити громадський простір.

«У Старому місті фактично є лише один ресторан. Подивіться на Львів. Там в історичній частині міста є багато готелів, багато кафе та ресторанів, сувенірних крамниць. Щоб збільшити туристичну привабливість історичної частини Луцька нам потрібно більше закладів. Звичайно, зі збереженням пам'яток», – пояснив Ігор Поліщук .

Наразі міськрада проголосувала лише за пропозицію, яку пізніше проаналізують.

Також на сесії йшлося про те, що наразі будинок на Кафедральній, 4 знаходиться в аварійному стані. Зокрема, до міської ради надійшло звернення про аварійний балкон, який терміново потрібно відремонтувати.

Читайте також: Вісім століть Гостинного двору

Нагадаємо, що у Старому місті знищили символ урбаністичного молодіжного простору – стінопис з логотипом Гостинного двору Прайзлерів.  Натомість у Луцькраді запевнили: чинність меморандуму, який підписали з громадською організацією «Семиярусна гора», завершувалась 31 грудня минулого року, а знесена будівля, на якій був мурал, не має історичної цінності. У Луцьку відбулися  навіть громадські слухання щодо цього питання
 

 

 

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024