До зоопарку переїдуть рівненські ведмеді, яких залишили помирати у пересувному звіринці

19 Лютого 2016, 14:25
3046 Джерело: facebook.com/zoolutsk

Тварин звіринця на колесах, залишених напризволяще на Рівненщині, намагаються врятувати співробітники стаціонарних українських зоопарків, зокрема до луцького хочуть перевезти ведмедів.

Про покинутий пересувний звіринець у місті Дубровиця на Рівненщині розповіли на сторінці Луцького зоопарку в Facebook. Жителі райцентру поскаржилися в поліцію, що з 22 грудня минулого року тварин кинули напризволяще. З тих пір голодних тварин підгодовували жителі міста, але власника правоохоронці так і не знайшли.

Тварини в клітинах виснажені, окремі загинули. Померли кабан, лама і в’єтнамська свинка. За тваринами ніхто не доглядає, де перебуває власник зоопарку – невідомо. Сторож, який повинен був доглядати за тваринами, зник із робочого місця. Два ведмеді, рись, вовк, коза і лисиці у важкому стані.

Читайте Підприємець з Луцька возить зоопарк із хворими тваринами

Наразі вирішують з місцевою владою, як далі діяти з тваринами, кому лікувати і де прилаштувати. За фактом жорстокого поводження з тваринами, правоохоронцями відкрито кримінальне провадження.

Зараз вирішується питання переміщення до Луцька ведмедів, бо є проблема транспорту. Директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко та її підлеглі наразі виїхали до знеможених тварин із їжею. Всіх звірів, що вціліли, забирають до себе інші зоопарки.

На жаль, сумнозвісний звіринець має луцьку «прописку», а його власник – колишній керівник нашого ж зоопарку Давид Худодян. Він, до речі, із вимогами не чіпати його звірів, телефонує до директорів зоопарків, що долучилися до порятунку залишених тварин аж із Росії.

Однак не все так просто. Адже для законного вилучення тварин потрібне рішення суду. Його ж немає. Тому, вчиняючи гуманно, керівництво зоопарків наражається на небезпеку зустрічних судових позовів.

Нагадаємо, торік у жовтні ведмеді вперше вийшли на прогулянку у новозбудовані вольєри.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром