Корпус ЛНТУ переробляють на гуртожиток із поліпшеним плануванням

19 Лютого 2023, 16:00
Реконструкція навчального корпусу під гуртожиток 1443
Реконструкція навчального корпусу під гуртожиток

У Луцькому національному технічному університеті один із корпусів переробляють з учбово-лабораторного у гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Реконструкція відбувається в рамках інвестиційного проекту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).

Про це йшлося під час зустрічі ректорка Ірини Вахович з віцепрем’єркою – очільницею Мінреінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук, – інформують на сайті ЛНТУ.

За словами Ірини Вахович, проект відповідає усім нормам, зокрема, що стосується інклюзивності, системи оповіщення в надзвичайних ситуаціях, наявності підвального приміщення тощо.

Загалом гуртожиток розрахований на 180 осіб та міститиме: 54 кімнати (з яких 8 – інклюзивні); 7 кімнат поліпшеного планування; 8 смартквартир; 16 загальних кухонь та 14 загальних санвузлів (з яких 2 – інклюзивні).

Генеральний директор «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха продемонстрував генплан будівництва, технічну документацію та проекти візуалізації приміщень, а також провів своєрідну «екскурсію» об’єктом.

Ірина Верещук мала нагоду оглянути будівельний майданчик, ті приміщення, які уже були переплановані під житлові, ознайомитися із процесом перебудови та отримати вичерпну інформацію щодо умов використання новоствореного гуртожитку.

Серед усього, реконструкція об’єкту передбачає виконання внутрішніх ремонтних робіт, оснащення меблями та необхідною побутовою технікою, облаштування санвузлів і душових, встановлення нових вікон та дверей, індивідуального теплового пункту із заміною системи опалення й частковою модернізацією водопостачання та системи освітлення, а також утеплення горищного перекриття зі встановленням нової покрівлі.

Ірина Вахович та Ірина Верещук обговорили хід виконання інвестиційного проекту, що має завершитися до літа цього року, а відтак, віцепрем’єр-міністерку запросили на відкриття оновленого простору.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром