Подробиці побиття громадських активістів

19 Лютого 2016, 13:10
1690

У поліції розповіли, хто побив активіста та члена атестаційної комісії.

Це трапилося вчора, 18 лютого о 20:10, повідомляє прес-служба волинської поліції.

До чергової частини Луцького відділу поліції надійшло повідомлення від 27-річної мешканки Луцька про те, що в під’їзді будинку на вулиці Потебні за місцем проживання невідомі особи побили її чоловіка.

36-річного потерпілого госпіталізували в нейрохірургію Луцької міської клінічної лікарні. В нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, розсічення частини голови. Постраждалий є активістом «Самооборони Волині» й очолює місцевий осередок однієї з політичних партій.

На місце події одразу ж виїхали керівник волинської поліції Петро Шпига, його заступник, начальник слідчого управління Анатолій Петрушин, начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз, слідчо-оперативні групи головного управління та Луцького відділу поліції.

Поліцейські з’ясували, що близько 20 години троє осіб, в під’їзді будинку за місцем проживання постраждалого, умисно нанесли йому декілька ударів по голові. Ймовірно, що використовували кастет.

Нападники також пошкодили автомобіль «SsangYong» активіста.

Хід розслідування взяв під особистий контроль керівник волинської поліції Петро Шпига.

За його словами правоохоронці відпрацьовують усі версії причин цього інциденту в тому числі, пов’язанні з громадською діяльністю постраждалого.

«Зокрема, не відкидаємо спробу залякування потерпілого у зв’язку з його громадською діяльністю. На місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу. Знайдено також автомобіль марки «Мерседес». Встановлено особу його власника та доставлено громадянина в Луцький відділ поліції для проведення слідчих дій», - повідомив керівник волинської поліції Петро Шпига.

Постраждалий не є членом комісії з переатестації співробітників управління Національної поліції в області. Відомості про вказаний факт внесено доЄдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудоверозслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину,передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство із застосуванням холодної зброї, або іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). Вона передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Цього ж вечора, близько 20 години на вулиці Шевченка в Луцьку, поблизу спорткомплексу, двоє невідомих чоловіків напали на 32-річного активіста громадської організації «Самооборона Волині», помічника одного із народних депутатів України. Про інцидент поліцію повідомив сам постраждалий. Він розповів, що нападники ззаду вдарили його кулаком в голову. Тілесних ушкоджень під час нападу завдано не було, за допомогою до медиків потерпілий не звертався.

Керівник волинської поліції Петро Шпига особисто зустрівся з постраждалим.

Слідчий Луцького відділу поліції відомості за фактом злочину вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Вона передбачає покарання – позбавлення волі до 4 років.

Постраждалого, з 17 лютого було включено до складу атестаційної комісії, яка оцінює професійні та особисті якості працівників волинської поліції.

«Ми не відкидаємо серед мотивів нападу на громадського активіста його діяльність, пов’язану з включенням до складу атестаційних комісій. Розглядаємо всі версії. Проводимо необхідні заходи, спрямованні на встановлення та затримання осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення», - зазначив Петро Шпига.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром