Чи добре пенсіонерам жити у Луцьку

20 Лютого 2018, 07:44
Бабуся рахує гроші 5521 Джерело: Перший
Бабуся рахує гроші

Україна пасе задніх у рейтингу країн за рівнем комфорту для людей пенсійного віку, адже з 80 країн у списку, посіла аж 72 місце.

Для зручної старості потрібно небагато, лише дах над головою, їжа в холодильнику та гідний відпочинок. Але чому ж українські пенсіонери, які працювали усе життя на благо країни, мають економити та жити на 1400 гривень.

Як же людям старшого віку живеться у Луцьку, чи вистачає їм пенсії та на що вони її витрачають. Більше у сюжеті Sfera-TV.Lutsk.

Лучанка Ольга Барановська розповідає: 

«Пенсії дійсно не вистачає. 1370 гривень, я маю субсидію, але я живу з сином, він інвалід, 35 років. цієї суми не вистачає. Дуже добре, що є субсмдія, але в нас є і інші потреби».

«Пенсія мізерна. Була 1350, добачили ще декілька гривень. Отак і від пенсі до пенсії дотягуємо ледь-ледь», – каже пенсіонер Леонід Осауленко.

 

Окрім, належного фінансового забезпечення українські пенсіонери позбавлені багатьох можливостей. До прикладу, люди старшого віку теж хочуть вдосконалюватись і подорожувати. Поїхати чи полетіти закордон вони самостійно не можуть. Власниця туристичного агентства Оксана розповідає, що ситуація із подорожами пенсіонерів не краща, ніж минулих років.

До слова, найбільші пенсії у світі у Фінляндії та Німеччині, де місцеві жителі отримують більше однієї тисячі доларів. Зокрема, середня пенсія у Фінляндії становить 58% від заробітної плати. В середньому – це близько 1982 долари.

Тому, ці пенсіонери, на відміну від наших, можуть собі дозволити і за кордон поїхати, і гардероб оновити, і відвідати культурні заходи.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром