У Луцьку в бібліотеці організували потрійне свято для дітей переселенців

15 Лютого 2023, 10:09
У Луцьку в бібліотеці організували потрійне свято для дітей переселенців 968
У Луцьку в бібліотеці організували потрійне свято для дітей переселенців

У Волинській обласній бібліотеці для дітей 14 лютого влаштували одразу три свята для дітей переселенців: День святого Валентина, день закоханих у книжки та день кота.

Про це розповіла «Суспільному» організаторка події, завідувачка відділу обласної бібліотеки для дітей Оксана Кардаш-Лис.

З її слів, класичне свято закоханих адаптувати у день закоханих у книги. Серед присутніх на культурному заходу – понад 20 дітей, які приїхали до Луцька з областей, де тривають бої.

«Бібліотека уже давно стала місцем, де можна об’єднати дітей з різних міст України, адже всі вони люблять книги. Діти із Луцька допомагають краще адаптовуватися тим діткам», – зазначила бібліотекарка.

До книгозбірні цього дня завітала переселенка з Донеччини Марина Павлюкова з донькою Анною. Говорить: це чи не єдина нагода дитині поспілкуватися із однолітками.

«Гуляли вулицею. Бачимо – бібліотека, і зайшли. Почали кожний вівторок ходити: майстер-класи, діти читають книжки», – зазначила жінка.

Під час заходу учні луцького ліцею №4 влаштували для дітей-переселенців акцію «Подаруй книгу!»: діти могли самостійно обрати книгу, яка подобається, – сказала семикласниця Аніта Кисельова.

«Всі почали приносити свої дитячі книжки. Хтось там у молодших братиків-сестричок також там брав. Допомагали батьки також. Просто брали книжки усі з дому для дітей, які ми вже прочитали по декілька разів уже», – каже учасниця акції.

Дітям влаштували майстерклас із виготовлення валентинок та квести. Такі зустрічі, каже, відбуватимуться й надалі щовівторка, – додала завідувачка відділу обласної бібліотеки для дітей Оксана Кардаш-Лис.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024