У Луцькому зоопарку виходили знайдене біля траси лосеня

14 Лютого 2023, 14:00
У Луцькому зоопарку виходили знайдене біля траси лосеня 1428
У Луцькому зоопарку виходили знайдене біля траси лосеня

У Луцькому зоопарку виходили та поставили на ноги лосеня. Воно вже десять місяців мешкає тут. Назвали його Лапка.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці звіринцю.

Безсиле немічне маля знайшли 3 травня на ковельській трасі. Побачив його обабіч дороги водій-далекобійник. Тваринка лежала розпластана у траві і хоча й робила спроби зіп’ястися на ноги, однак вони були невдалі. Його мами ніде поруч не спостерігалося.

Лосеня не відразу забрали в зоопарк.

«Прочекали, здалека спостерігаючи, добрих пів дня – сподівалися, що самка все ж прийде та знайде свою малечу. Однак дива не трапилося. А самотужки дитинча на ноги тоді так і не звелося – не мало сили», – розповіли на сторінці.

До директорки зоопарку Людмили Денисенко з проханням прийняти лосеня звернулися ковельські зооволонтери. Вони ж і зорганізували доставку тварини.

«Маля прибуло дійсно дуже знесилене. У нього на той час ще навіть не відпала пуповина, що дозволяло стверджувати – лосеняті 3-5 днів від народження. Й колектив підприємства почав виходжувати тваринку», – зазначили в дописі.

Зауважили, що на початках лосеня дуже погано їло. Перші рази йому вдавалося насмоктати лише по 50 мілілітрів молока. Але, маючи досвід догляду за новонародженими від тигрів до білочок, працівниці зоопарку фахово взялися за справу.

«Найперше – зорганізували цілодобове, з інтервалами у 2-3 години, годування. А ще одразу обробили тіло препаратами від кліщів, бо, повірте, на тварині майже не було живого місця… І рахували кожен день та кожен хоч невеликий успіх, який би свідчив – справа йде до одужання», – написали в дописі.

Зараз лосеняті вже 10 місяців. Воно гуляє, їсть, п’є і навіть іноді показує характер.

«Але хороша така дівчинка, добра», – кажуть працівники.

Лапка вже на вигулі у відкритому вольєрі. Годувати тварину відвідувачам категорично заборонено.

«У лосеняти – свій раціон. До нього не входять ні солодощі, ні хлібобулочні вироби, ні взагалі будь-що, що ви приносите на нашу територію. Запорука того, що відвідини зоопарку даруватимуть вам радість – то найперше неухильне виконання вимог адміністрації щодо перебування на території. Ми ж працюємо (для відвідувачів – з 10:00 до 17:00) задля комфорту та безпеки і гостей, і підопічних. Будьте з нами у команді своєю поведінкою», – закликали в зоопарку.

До слова, фото Лапки – переважно літні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром