У Луцьку проводять арттерапію для дітей з аутизмом

12 Лютого 2023, 15:43
Заняття 1156
Заняття

Діти і батьки громадської організації «Янголята» упродовж трьох місяців зможуть поліпшити психоемоційний стан завдяки арттерапевтичним заняттям.

Про це розповіла Суспільному голова громадської організації Юлія Поліщук.

З її слів, проведення таких занять уможливила грантова підтримка неурядової організації зі США.

«У нас гуманітарні питання вирішені, але як в батьків, так і в дітей погіршився психоемоційний стан. Діти стали більш тривожні, тому організували терапевтичні заняття», – говорить Юлія Поліщук.

Заняття відбуваються окремо для дорослих і дітей. Артерапевтка Оксана Горбова каже, що використовують різноманітні техніки та матеріали. Робота із дітьми з аутизмом має особливості.

«Стараємося підбирати такі роботи для них, щоб вони менше замазувалися. Вони дуже не люблять, коли брудні в них руки», – каже арттерапевтка.

«Онук важко переносить повітряні тривоги та перебування в укритті. Почувається неспокійно. Натомість на заняттях з арттерапії, хлопець радісний», – говорить бабуся та опікунка 13-річного Максима Тетяна Моргоєва

Зі слів голови громадської організації «Янголята» Юлії Поліщук, нині в організації отримують допомогу 25 дітей з аутизмом, віком від 4 до 20 років.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром