Скільки заробляють луцькі вчителі

19 Лютого 2018, 07:50
Учителі просять вищої зарплати 6576 Джерело: salute.ilmessaggero.it
Учителі просять вищої зарплати

Робота учителя хоча й благородна і престижна, але не високо оплачувана. Хоча педагоги й діляться з учнями всіма своїми знаннями, готують цікаві уроки і пишуть конспекти ночами, їх зарплатня все рівно лишається чи не найнижчою у світі.

Педагог без категорії, стажу та класного керівництва отримує від трьох тисяч гривень, а середньостатистична заробітна плата становить 5400 гривень, інформує Sfera-TV.Lutsk.

До слова, найбільші заробітні плати у Мексиці, Німеччині та США. Там працівники освіти отримують від трьох з половиною до шести тисяч доларів за місяць. Підтверджує факт низьких зарплат українських вчителів і директор луцької школи №3. Віктор Савчук зазначає, що освітяни не бідують, але й отримувати більше не відмовились би.

Хоча, у Міністерстві освіти і науки України обіцяли, що заробітня плата вчителя зросте на 25% з початком 2018-го. Та приємні зміни наступили не для всіх, зарплата збільшилась або на 10%, або ж лишилась такою самою. Здається, українській владі потрібно нагадати, що вчитель це – не робот, а людина яка також хоче відпочити, провести час з сім’єю та знати, що працює не за дарма.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром