Ярослава Мудрого, Миколи Кумановського, Вальдемара Пясецького: низці луцьких вулиць обирають нові назви

08 Лютого 2023, 17:34
Вулиця Станіславського Луцьк 1170
Вулиця Станіславського Луцьк

Відбулося засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади. 

Про це йдеться на сайті міської ради. 

Присутні розглянули звернення громадян щодо перейменування вулиці Станіславського на Ярослава Мудрого. «За» проголосувало п'ятеро членів комісії. Департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради анонсуватиме громадське обговорення з цього приводу. Якщо нова назва людям сподобається — вона, ймовірно, буде проголосована і депутатами.

Також члени комісії взяли до відома пропозицію свідомих громадян, котрим не байдужа історія і топоніміка Луцька. Вони запропонували перейменовувати вулиці обласного центру та прилеглих громад на честь визначних українців. За це проголосувало шестеро членів комісії.

Нову назву незабаром може отримати вулиця Хакімова, що у середмісті Луцька. Ймовірно, вона носитиме ім'я знаного митця — Миколи Кумановського. А ось вулиця Пушкіна ще на стадії обговорення. 25 березня у приміщенні ЦНАПу відбудуться громадські обговорення з приводу цього. Пропонуються кілька назв вулиці: одна з них — Вальдемара Пясецького. Він був відомим краєзнавцем, котрий певний час навіть працював у приміщенні, що розташоване на вулиці імені російського поета.

Врахована комісією і пропозиція громадянки Ярош, котра запропонувала одну з декомунізованих вулиць Луцька назвати «Союз українок». Присутні підтримали ідею активістки й внесли запропоновану назву до переліку потенційних.

А на завершення зустрічі комісія попередньо більшістю голосів найменувала частину вулиці Пантелеймона Куліша, яка залишилася без назви, лише з нумерацією. Щоби тамтешні жителі мали можливість і будуватися, і юридично там проживати, запропонувала взяти назву вулиця Єднання. За це проголосувало п'ятеро членів комісії. Відповідні пропозиції комісії будуть підготовлені та внесені на розгляд сесії Луцької міської ради. Якщо депутати проголосують схвально, озвучені вище декомунізовані нові назви вулиць незабаром з'являться на адресних табличках.

Читайте такожУ Луцьку два сквери отримали назви

 

 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром