У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться відкриття міжнародного поетичного проєкту

08 Лютого 2023, 14:50
Галина Яструбецька 1334
Галина Яструбецька

Луцька літературна резиденція «Місто натхнення» у березні розпочинає новий міжнародний мистецький проєкт.

3 березня о 18:00 в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться офіційне відкриття Міжнародного поетичного проєкту тривимірної презентації поетичних текстів Галини Яструбецької «Полігон. Територія слова». Про це Район.Луцьк інформують в управлінні туризму та промоції Луцька. 

Назва проєкту «Полігон. Територія слова» втілює розуміння поетичного тексту як багатовекторного носія сенсів, де відбувається гра з фантазією та вкладеними змістами, а також терапевтичне пропрацювання власних  досвідів воєнного часу.

Унікальний формат заходу поєднує «візуальне та аудіальне життя» віршів Галини Яструбецької, написаних нею під час найгострішої фази війни росії проти України. Кожен вірш оформлено топовим графічним та шрифтовим дизайнером Кирилом Ткачовим у графічний плакат, який супроводжується цифровим кодом з аудіодоріжкою авторського прочитання поезії в аранжуванні композитора-експериментатора Олексія Мікрюкова.

Цифрове рішення проєкту забезпечує український стартап – перша сервісна соцмережа про книги LitCom.

Ідея заходу «Полігон. Територія  слова» була підтримана Спілкою письменників Польщі, яка виступила партнером і гоститиме виставку у Варшаві в Домі літератури влітку 2023 року. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024