Безпечне місто Луцьк: на Відродження продовжують встановлювати камери

08 Лютого 2023, 14:18
На Відродження продовжують встановлювати камери 1093
На Відродження продовжують встановлювати камери

Після тривалої паузи у Луцьку продовжують розбудовувати комплексну систему відеоспостереження «Безпечне місто Луцьк». Будують новий сегмент системи на проспекті Відродження та прилеглих до нього вулицях.

Про це інформують на фейсбук-сторінці муніципалів.

Під нагляд візьмуть дорожнє покриття, пішохідні переходи, тротуари тощо.

Камери відеоспостереження будуть охоплювати всі перехрестя та прилеглі вулиці до проспекту, а саме: Софії Ковалевської, Щусєва, Захарова, Козакова, Вороніхіна, Гетьмана Мазепи тощо.

Також під відеоспостереження будуть взяті медичні установи та заклади освіти, які дотичні до проспекту.

В рамках реалізації цього проєкту запланували встановити:

  • 36 оглядових камер відеоспостереження в межах цього проєкту, що дасть можливість диспетчерам пильно стежити та миттєво приймати рішення по усуненню псування комунального майна на тих об'єкта інфраструктури, що будуть встановлені;
  • три камери з функцією розпізнавання номерних знаків по проспекту та його перехрестях, з метою швидкої, ефективної роботи правоохоронних органів в разі розслідування кримінальних злочинів.

«Окрім того, таке розміщення камер, сподіваємося, вплине і на зниження та повне зупинення на вказаному проспекті та дотичних вулицях поширення так званих «закладок», які, на жаль, часто-густо закладають у скверах та місцях поруч шкіл, садочків та лікарень», – йдеться в повідомленні.

Зауважують, що густота камер знизить вчинення адміністративних правопорушень, зокрема графіті на міських фасадах, комунальних об'єктах інфраструктури тощо.

А також прискорить розкриття вчинення таких правопорушень: дрібне хуліганство по нищенню дерев, клумб, псування смітників, стрітрейсинг по дорожньому покриттю, все це тепер зможуть відстежувати диспетчери департаменту та вживати заходів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром