Андрій Косачов

ТОП-бармени Луцька дегустували віскі

18 Лютого 2018, 20:28

На столиках у луцькому барі – посуд для дегустаціі. За столами сидять найкращі бармени міста. Перед ними виступає бренд-бармен компанії William Grant & Sons Андрій Косачов.

Розмова про продукцію компанії, дегустація напоїв та майстер-клас із виготовлення алкогольних коктейлів відбулися у четвер, 15 лютого у «SkyBar».

1

Андрій Косачов у вільному спілкуванні розповідав про найпопулярніші напої компанії, особливості їх виготовлення та походження. За його словами, правильна подача віскі у закладі не менш важлива, аніж якість самого напою. Тому бармени повинні знати не тільки смак віскі, але і те, чому він саме так смакує. Технології приготування напою, те, чим ірландський віскі відрізняється від шотландського, учасники тренінгу слухали, одночасно куштуючи напій.

Серед дегустованих напоїв – перший купажований віскі у світі з довитримкою в бочках з-під хересу, шотландський «Grant`s Sherry cask» (сам бренд розроблений безпосередньо засновником компанії William Grant & Sons Вільямом Грантом ще у 1898 році).

Куштували також другий за кількістю продажів у світі серед ірландських віскі «Tullamore Dew», найтитулованіший солодовий віскі «Glenfiddich»,  найтрендовіший віскі, який подають у ТОП-50 барів зі всього світу – «Monkey Shoulder»,  найбільш «unusual» джин «Hendricks», пряний ром «Sailor Jerry» від харизматичного тату-майстра Нормана Коллінза, та легендарний шотландський королівський еліксир «Drambuie».

Після розмови про напої учасники тренінгу перейшли до їх змішування. Андрій Косачов провів для барменів майстерку зі змішування коктейлів.

Захід у Луцьку організував територіальний менеджер дистриб'ютора DDS+ Віталій Симонюк. Територіальним субдистриб'ютором торгової марки у області є компанія «Полісся-Трейд», через яку товар можуть придбати як кінцевий споживач, так і бари, ресторани та магазини.

Читайте також: У маєтку Nester-House – майстер-класи з приготування піци.