У Луцьку майже 30 людей працювали нелегально в січні

08 Лютого 2023, 10:13
У Луцьку майже 30 людей працювали нелегально в січні 874
У Луцьку майже 30 людей працювали нелегально в січні

У Луцькій громаді продовжується робота щодо легалізації трудових відносин.

Протягом січня 2023 року робоча група з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників відвідала 305 суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у торгових центрах «Гостинець», «Варшавський», «Слон», на Центральному ринку та на Київському майдані. Про це інформують на сайті Луцькради.

За результатами проведеної роботи виявили 28 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, 4 особи здійснювали підприємницьку діяльність без належної реєстрації, як фізичні особи-підприємці чи після закриття фізичної особи-підприємця.

Усім суб’єктам господарської діяльності повідомили про переваги ведення свого бізнесу в рамках законодавства про працю, а також про ризики, які виникають через його порушення. Частина працедавців дослухались до порад фахівців та легалізували трудові відносини з 8 особами.

Зазначають, що робоча група і надалі працюватиме в цьому напрямку. Тож працедавцям варто подбати про легалізацію найманих працівників завчасно.

Нагадаємо, у Луцькій міській територіальній громаді така робоча група працює з листопада 2022 року. Метою її роботи є відвідування роботодавців за місцем ведення господарської діяльності та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства про працю в частині легалізації найманих працівників та заробітної плати.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024