Патрульні поскаржились на «Аверс» у столицю

16 Лютого 2018, 16:40
ТРК цілеспрямовано псує репутацію патрульних 5080
ТРК цілеспрямовано псує репутацію патрульних

Волинські патрульні поскаржились на луцький телеканал «Аверс» за регулярну дезинформацію глядачів при висвітлюванні дій правоохоронців.

Про це йдеться у дописі на сайті Інституту масової інформації.

У віторок, 13 лютого, Управління патрульної поліції Волині надіслало листа зі скаргою на порушення співробітниками каналу журналістських стандартів і проханням відреагувати на це у Нацраду з питань телебачення і радіомовлення і у Комісію з журналістської етики.

 У листі йдеться про те, що ТРК «Аверс» необ'єктивно висвітлює діяльність патрульних, чим створює у дезінформованих глядачів негативний імідж правоохоронців і цим знижує рівень довіри волинян до патрульної поліції.

За два роки, підкреслили патрульні, не було жодних проблем з іншими медійниками, а офіційна інформація поширюється прес-службою у соцмережах або у коментарях журналістам у встановленому порядку. Порушниками норм і правил є лише журналісти згаданого каналу: у гонитві за «скандалом» вони нагнітають обстановку, компроментують ситуацію.

Управління патрульної поліції підкреслило, що у тому, що такі дії працівників ТРК псують відношення із засобами масової інформації, і тут луцька медіа-спільнота цілком солідарна з правоохоронцями.

Патрульні надали Нацраді та КЖЕ цілу низку «скандалних» відеосюжетів, які однобоко і суб'єктивно висвітлюють діяльність правоохоронців. В Управлінні зазначили, що телеканал не дотримується правила балансу думок у матеріалах, не підтверджує достовірність фактів, не відокремлює цих фактів від коментарів і так далі.

У листі підкреслюється, що авторство більшості сюжетів є Наталія Поліщук, яка, напевне, має особисту неприязнь до патрульних, оскільки 28 листопада 2016 року отримала від патрульних постанову за перехід дороги у невстановленому місці і влаштувала лайку через це лайку з інспекторами. 

Чиновників Нацради і КЖУ запевнили, що закликають працівників «Аверсу» дотримуватись ділової та журналістської етики, але не прагнуть вказувати медійникам, як треба працювати.

У листі запевнили, що ця скарга – вимушена дія, оскільки в Управлінні не змогли знайти спільної мови з журналістами ТРК, скільки не намагались. Тому патрульні просять Комісію з журналістської етики і Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення відреагувати на це звернення у межах компетенції цих установ.

Читайте також: «Не давайте коментарів каналу «Аверс»»​, – журналістка Станко

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром