У луцькому ліцеї на ярмарку збирали гроші на військові рації

04 Лютого 2023, 13:13
У луцькому ліцеї на ярмарку збирали гроші на військові рації 1102
У луцькому ліцеї на ярмарку збирали гроші на військові рації

Школярі та вчителі луцького ліцею № 15 організували благодійний ярмарок, щоб допомогти українським воїнам.

Діти збирали гроші на рацію для випускника школи, який зараз на фронті в радіотехнічних військах, – розповіла Суспільному волонтерка й випускниця ліцею Олександра Лисак.

З її слів, через такі благодійні заходи волонтерам вдається закривати важливі запити для бійців. Таку ж акцію в школі влаштують повторно через тиждень.

«Я коли дивлюся на цих хлопців 18-річних, хочу зробити для них все і ще більше, ніж можливо. По маленькій крупинці, по маленькому печиву, по маленькій свічці ми збираємо дуже великі суми і ми купуємо дійсно те, що необхідно», – говорить Олександра Лисак.

Волонтерка Олександра Лисак

Олександра Лисак волонтерить від початку війни, з 2014 року. На благодійний ярмарок привезла речі, які особисто знайшла на фронтових шляхах.

«Це трофейні форми, тубуси, різні упаковки з боєприпасів, частини з бойових ракет. Сухпайки і все, щоб діти бачили, що це не жарти і що війна – вона справжня», – каже лучанка.

Школярі розглядають військові "трофеї"

До благодійної справи задля ЗСУ долучилася 16-річна Ельвіра Щаслива. Разом із однокласниками продавали домашню випічку: желе, пиріг та кекси.

«Ми всі чекаємо перемоги, і тому наша школа організувала такий захід. Волонтери допомагають ЗСУ, і ми долучилися до цієї справи», – каже десятикласниця.

Учениця 10 класу Ельвіра Щаслива

Завчасно до волонтерської події підготувалася школярка Софія Гладка, яка самостійно приготувала фруктове желе та спекла рогалики зі сливовим варенням.

«Я роблю це для допомоги на ЗСУ, я дуже вірю в нашу перемогу, тому вирішила зробити побільше, щоб всім дітям вистачило», – говорить школярка.

Учениця 6-В класу Софія Гладка

Долучилася до шкільного ярмарку мама школяра Олена Шевчук. Її молодший син навчається у ліцеї, старший боронить Україну.

«Він був АТО п'ять років, потім приїхав додому і з початку повномасштабної війни пішов сам. Він нічого в нас не просить, якщо треба. То вони між собою там, а так каже, що все є», – говорить жінка.

Благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України у навчальному закладі організовують втретє, – розповів директор навчального закладу Олег Гребенюк. Цього разу зібрали 70 тисяч гривень.

Читайте також: У Луцьку під час благодійного різдвяного марафону зібрали майже 150 тисяч гривень для ЗСУ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром