У Волинському національному університеті навчатимуть кібергігієні та цифровій грамотності

03 Лютого 2023, 11:35
Координатори проєкту від університету 1261
Координатори проєкту від університету

ВНУ імені Лесі Українки разом із Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) впродовж наступного півріччя реалізують масштабний освітній проєкт, покликаний підвищити цифрову грамотність серед здобувачів освіти. 

Координатори проєкту від університету – професор Анатолій Цьось, проректорка Наталія Благовірна, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Олена Кошелюк. Про це йдеться на сайті навчального закладу.

Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) із штаб-квартирою в Арлінгтоні (штат Вірджинія) впроваджує глобальний портфель безпеки для Державного департаменту США, Міністерства оборони США й інших урядів-членів НАТО. Для здобувачів освіти ВНУ імені Лесі Українки реалізують освітній модуль через онлайн-навчання із кібергігієни та безпечної роботи в інтернет-просторі.

Освітній сертифікований онлайн-курс «Базові правила безпеки у цифровому середовищі», розроблений закордонними та національними експертами із кібербезпеки за сприяння Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії), допоможе набути медіа- та цифрову грамотність. Доступний для проходження дев’ятьма мовами.

«Упровадження освітнього курсу має низку переваг для слухачів Волинського національного університету імені Лесі Українки, адже, окрім підвищення рівня обізнаності, буде можливість перезарахувати результати його проходження як неформальну освіту в межах відповідних профільних академічних предметів», – зауважують на сайті.

Читайте також: Як ЛНТУ працює в умовах обмеженого електропостачання

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром