Конякіна: хочуть облаштувати парк біля шовкового комбінату

18 Лютого 2016, 14:23
1968

Лучанка запропонувала поприбирати у парку біля шовкового комбінату на вулиці Конякіна, щоб зелена зона знову стала чудовим місцем для прогулянок городян.

Таку петицію Ольга Мариняк зареєструвала у четвер, 18 лютого.

«Прекрасне місце для проведення відпочинку, для прогулянок з дітьми і просто чи не єдине місце на всьому 40-му кварталі, де є така кількість ще не вирубаних дерев», – пише вона.

В останні роки точиться чимало суперечок стосовно, що там повинно бути: новобудова, спортивний майданчик чи просто парк з насадженнями.

Читайте Обурена громада, словесні баталії та меморандум – у міськраді обговорили долю парку

«Однак віз і нині там. Парк залишився місцем, де можна вільно розписати спиртне, чинити злочини чи просто безкарно галасувати і смітити. Мені, як мамі маленької дитини, хотілося б попросити можновладців посприяти облагородженню цієї території», – зауважує лучанка.

Зараз там побудували церкву, другу поки зводять.

«Проте це не заважає специфічному контингенту і далі проводити там свій час. Це призводить до ще більшого засмічення такого гарного місця. Щороку колективи студентів рекреаційного коледжу, працівників шовкового комбінату і підприємства «Едельвіка» та інших колективів організовують толоки і прибирають прилеглі території», – пише Ольга Мариняк.

Лучанка стверджує, що на території парку немає жодного смітника, жодної лавки чи альтанки.

«Мені як звичайній жительці мікрорайону, та й як більшості мешканців 40 і 33 кварталів, мабуть, не вдасться з’ясувати в чиїй власності знаходиться ця площа. Але менше з тим. Чомусь той власний не переймається станом насаджень і території. Скрізь валяються пляшки з-під алкоголю, недопалки, а подекуди навіть шприци», – описує паркові проблеми Ольга Мариняк.

Вона звертається до чиновників, щоб хоч мінімально облагородити цей парк.

«Таке чудове місце і в такому жахливому стані. Було б непогано, якби там з’явилися хоч кілька лавочок, смітників, ліхтарів, асфальтних впорядкованих доріжок, щоб жителі навколишніх будинків могли там вільно гуляти з дітьми та просто вільно ходити з роботи через парк», – висловила побажання авторка петиції.

Наразі звернення підписали 3 особи з 300 потрібних, щоб його розглянули у міськраді.

Коментарі
18 Лютого 2016, 22:55
мабуть міській раді вигідніше продати землю &quot;заслуженим лучанам &quot;, а ніж окультурити<br/>парк для мам і малят.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром