Як ЛНТУ працює в умовах обмеженого електропостачання

03 Лютого 2023, 10:08
Як ЛНТУ працює в умовах обмеженого електропостачання 925
Як ЛНТУ працює в умовах обмеженого електропостачання

Попри відключення світла в Луцькому національному технічному університеті 2 лютого розпочали другий семестр в очній формі.

Про це розповіла «Суспільному» проректорка Надія Ковальчук.

Щоб встигнути провести пари поки є електроенергія, із 8:30 до 16:00, в університеті оптимізували розклад занять. Тривалість пар скоротили на 20 хвилин.

У виші навчається орієнтовно вісім тисяч студентів, 100 з них – вчаться дистанційно, бо виїхали за кордон через війну, каже проректорка. Одночасно в університеті може перебувати не більше 900 людей, на таку кількість студентів та викладачів розраховане укриття.

Студенти першокурсники

Укриття в ЛНТУ

«Перші, другі, треті курси – більшість на очній формі навчання. Четвертий, п’ятий курси – змішана форма, оскільки більшість студентів працевлаштовані. За їхнім побажанням ми проводили опитування і близько 90% обрали очну форму навчання», – зазначила Надія Ковальчук.

Як розповіла студентка першого курсу Соломія Повстяна, цього навчального року у першому семестрі на тиждень змушені були піти на дистанційну форму навчання.

«Це коли росія провела атаку на Україну, тоді вимкнули світло, у нас не було можливості. Потім, коли усе відновилося ми вернулися в аудиторії», – говорить студентка.

Зі слів професора Ігоря Кривов'язюка, в умовах постійних відключень світла працювати важко і студентам і викладачам.

«Такі умови є екстремальними, будемо так казати, в яких сьогодні знаходиться освітній простір і, зокрема, проведення онлайн-пар. Перебої часом накладали негативний вплив на ведення занять», – зазначив він.

У Волинському національному університеті зараз канікули, навчання планують розпочати 20 лютого в очному аудиторному режимі, телефоном розповів «Суспільному» проректор Юрій Громик.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024