Розповіли, як заново склали жінку, що «летіла» з восьмого поверху

16 Лютого 2018, 11:25
Лікарі заново склали 36-річну жінку 4865
Лікарі заново склали 36-річну жінку

Лікар ортопед-травматолог Луцької міськлікарні поділився, як рятували жінку, яка впала з восьмого поверху в червні минулого року.

Про це йдеться у Facebook-спільноті медичного закладу.

У дописі повідомляють, що кожного дня у травматичний пункт Луцької міськлікарні звертаються чимало лучан, десь до півсотні. 50% з них – із переломами. Звичайно, бувають випадки, коли лікарі складають людей заново. Про один такий випадок і розказав ортопед-травматолог Микола Пемпко.

Влітку минулого року «швидка» привезла 36-річну жіночку з множинними травмами, які вона отримала під час падіння з восьмого поверху.

Її одразу обстежили і провели кілька операцій, які зберегли їй життя. За словами лікаря, це дуже складний випадок, адже з такого мало хто викарабкується.

У неї була закрита мозкова травма, пошкодженна грудна клітина з забоєм легень, а також множинні переломи ребер, закрита хребетно-спинальна травма, переломлені поперекові хребці, перелом лопатки, кісток тазу, шийки лівої стегнової кістки, відкриті переломи стегон і п’яток. А в череві набиралася кров і повітря. 

Жінці впродовж тридцяти днів зробили 11 операцій. При тому фіксували переломи апаратом Ілізарова. Цю нову методику, зі слів лікаря, застосовують уже орієнтовно п’ять років. Як почали застосовувати цей апарат, то смертність від тяжких пошкоджень знизилася на на 50%.

На сьогодні жінку реабілітовують. Як повідомив лікар, переломи зростаються, вона вже може триматися на ногах, сидіти і навіть трішки ходити. Але жінка потребує ще психологічної реабілітації.

Читайте також: Відродження: презентували оновлене хірургічне відділення міської лікарні

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром