Молоді вчені ВНУ розпочали проєкт «Наукою вишиваємо Україну»

02 Лютого 2023, 16:28
Стартував проєкт «Наукою вишиваємо Україну» 1105
Стартував проєкт «Наукою вишиваємо Україну»

Молоді вчені Волинського національного університету імені Лесі Українки розпочали роботу над всеукраїнським проєктом «Наукою вишиваємо Україну». 

Ініціатива запропонована Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України та полягає у створенні вишитої карти України розміром 3 на 5 метрів. Для цього науковцям кожного регіону потрібно вишити свою область. Основна мета проєкту – об’єднання усієї спільноти молодих учених України різних напрямів і сфер діяльності. Про це йдеться на сайті вузу.

За задумом, мапу Волинської області встелять автентичні червоно-сині геометричні та квіткові візерунки. Орнаменти, взяті зі збірника Олени Пчілки «Українські узори», передають усю красу та самобутність волинської вишивки.

Учені різних факультетів Лесиного університету долучилися до створення мапи області. Зокрема, до складу робочої групи ЗВО увійшли: доцентка кафедри фінансів Софія Теслюк; старша викладачка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Олександра Ємчик; завідувачка кафедри ботаніки та методики викладання природничих наук Марія Зінченко; старша викладачка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Вікторія Удот; доцентка кафедри теорії та історії держави і права Мар’яна Щирба; старша викладачка кафедри культурології Ольга Москвич.

Координацію діяльності вчених здійснює Вікторія Горбач – голова Наукового товариства аспірантів і студентів.

«Результатом спільної праці стане вишита карта Волинської області, яка, з’єднавшись з іншими областями й АР Крим, буде потужним оберегом України, символом єдності та незламності», – йдеться на сайті.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром