У лучанки вимагають повернути понад 33 тисячі за субсидію та соціальну допомогу

18 Лютого 2016, 13:56
2204

Лучанка отримала лист із вимогою повернути державі понад 33 тисячі гривень за субсидію та соціальні виплати.

Перевіряти декларації про доходи, які українці подавали на оформлення субсидії вже почали. Відтак, українці масово отримують нові "листи щастя" від соціальних служб із штрафами, які держава вимагає повернути за надані раніше пільги при оплаті комунальних послуг, - пише видання «Знай».

Юристи кажуть, що в першу чергу зараз перевіряють декларації про доходи тих українців, які звернулись по субсидію протягом останніх трьох років. Люди отримують листи, в яких їм повідомляють, що в разі неповернення субсидійних коштів, їх очікує штраф у розмірі 25 тис. грн.

Виявляється, українці приховують своє майно, не вказуючи в деклараціях автівки, квартири, земельні ділянки. Приміром, мешканка Луцька отримала лист із вимогою повернути державі понад 33 тисячі гривень. Причому, 10 тисяч вимагали за повернення коштів, виданих на компенсацію комуналки, а решту коштів вимагали повернути за надану раніше соціальну виплату на малозабезпечену родину. Причиною всього стало небажання жінки вказати у декларації додатковий будинок та автівку.

Коментарі
18 Лютого 2016, 16:15
Багато "малозабезпечених" такими не є.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024