У Луцьку стартували навчання із застосування безпілотних літальних апаратів для рятувальників

31 Січня 2023, 18:10
У Луцьку стартували навчання із застосування безпілотних літальних апаратів для рятувальників 1052
У Луцьку стартували навчання із застосування безпілотних літальних апаратів для рятувальників

На Волині 31 січня стартували навчання з підготовки операторів безпілотних літальних апаратів серед рятувальників області, що відбулися на базі навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Волинській області.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Теоретичними аспектами застосування безпілотників та досвідом практичних навиків з рятувальниками поділилися інструктори навчального центру Тернове Поле Луцького добровольчого батальйону

Під час триденного курсу понад 20 фахівців з усіх пожежно-рятувальних підрозділів області опанують принципи й концепції побудови сучасних безпілотників та методи їх експлуатації, а також важливі аспекти аеродинаміки та авіаційної метеорології, теорії польоту й автоматизації управління траєкторним рухом. У рамках програми передбачені також практичні виконання навчально-тренувальних польотів.

Застосування дронів значно підвищить оперативність та ефективність роботи рятувальників в осередках надзвичайних подій, зокрема й у важкодоступних місцях під час масштабних пожеж та катастроф, порятунку людей та їх пошуку, здійснення розвідки в епіцентрі надзвичайної події тощо.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром