ВНУ імені Лесі Українки стане членом Європейської асоціації університетів

31 Січня 2023, 16:30
ВНУ імені Лесі України 1098
ВНУ імені Лесі України

ВНУ імені Лесі Українки отримав лист-схвалення заявки на індивідуальне членство у Європейській асоціації університетів (EUA). 

Так заклад вищої освіти продовжує налагоджувати міжнародні зв’язки на європейській арені. Про це йдеться на сайті навчального закладу. 

Організація створена 2001 року й об’єднує понад 850 навчальних закладів із 47 країн. У межах асоціації здійснюється співпраця й обмін інформацією, а також проведення спільних дослідницьких проєктів. Секретаріат EUA розташований у Брюсселі (Бельгія).

Основна місія EUA – сприяти розвитку гармонійної системи європейської вищої освіти та науково-дослідної роботи, надаючи активну підтримку своїм членам як автономним інституціям у розвитку якості навчання, викладання та дослідницької роботи. EUA здійснює оцінку результатів дискусій, що проводяться на загальноєвропейському рівні й впливають на роботу університетських асоціації на національному рівні, а також на окремих членів асоціації. Асоціація відіграє вирішальну роль у формуванні європейської вищої освіти та наукових досліджень.

До пріоритетів організації належать: побудова Європейської зони вищої освіти в межах Болонського процесу, дослідження й інновації, інтернаціоналізація вищої освіти та наукових досліджень, підвищення якості роботи європейських університетів.

Читайте також: «Наукою вишиваємо Україну»: ЛНТУ взяв участь у всеукраїнському проєкті

 

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром