Сертифікація педагогів-2023: основні дати

31 Січня 2023, 14:18
Фото ілюстративне 1003
Фото ілюстративне

Сертифікація вчителів стала одним з багатьох чинників підвищення якості освіти. 

Цьогоріч сертифікація масштабується на три категорії освітян. 58 вчителі початкових класів, а також 22 вчителя математики і 22 – української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного Стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти закладів освіти Волині, матимуть можливість проаналізувати методику своєї роботи, зрозуміти вектори професійної діяльності, спробувати власні сили, пройшовши сертифікацію. Про це Район.Луцьк інформує управління державної служби якості освіти у Волинській області. 

Реєстрація триватиме з 30 січня по 13 лютого 2023 року на порталі Українського центру оцінювання якості освіти у два етапи:

  • основний  (30 січня 05 лютого) – у межах граничної кількості для кожного регіону;
  • додатковий (06 13 лютого) — до вичерпання загальноукраїнської квоти.

Реєстрація вчителів математики та української мови і літератури триватиме упродовж 01–11 серпня:

  • основний етап (01 07 серпня) – у межах граничної кількості для кожного регіону;
  • додатковий етап (07 11 серпня) – у межах загальної граничної кількості.

Слід відмітити, що реєстрацію для проходження сертифікації буде припинено достроково якщо: 1 500 вчителів початкових класів сформують бланки реєстраційних карток-заяв; 500 вчителів математики сформують картки-заяви; 500 вчителів української мови і літератури сформують картки-заяви. 

Нагадаємо, що сертифікація складається з трьох етапів:

  • незалежне тестування учасників сертифікації (проводить Український центр оцінювання якості освіти);
  • самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (проводить Державна служба якості освіти);
  • вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (проводить Державна служба якості освіти).

Відповідно до Положення про сертифікацію педагогічних працівників учителі  беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах. Однак, місцеві органи управління освітою мають сприяти поширенню методик компетентнісного навчання та нових освітніх технологій сертифікованими вчителями.

Для забезпечення третього етапу сертифікації педагогічних працівників — вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації Державна служба якості освіти України оголошує добір експертів з числа вчителів початкових класів. Вимоги до експертів: педагогічний, науково-педагогічний працівник державного/комунального закладу освіти чи інша особа з досвідом педагогічної діяльності не менше 5 років у початковій школі, має бажання змінити освіту на краще і долучитися до професійної спільноти активних педагогів.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром