Луцьк запропонував всім навколишнім селам приєднатися до міста

14 Липня 2015, 10:53
5612

Луцька міська рада звернулася з пропозиціями про приєднання  до  10 навколишніх сіл, з яких вісім  населених пунктів - Луцького району, і два - Ківерцівського, а з Жидичином вже ведуть перемовини.

Секретар  Луцької міської ради Сергій Григоренко під час оперативної наради міського голови 14 липня розповів, що жодне із навколишніх сіл не подало пропозиції щодо приєднання до Луцька, тому ініціатива на себе перейняла міська рада.

"Навколо всі громади об’єднуються, а до Луцька ніхто не прєднується. Нещодавно повернувся з Чернівців. І там при населенні більше на 20 % , ніж в нас і при більшій площі, в місті думюать про приєднання населених пукнтів поблизу. Бо місто, яке не має запасу території, не має перспективи.  Тому ми  сьогодні проовдимо перемови з громадами навколишніх сіл.  Ми надіслали листи про об`єднання в єдину адміністративну одиницю всім сільським радам. А це вісім сільських рад Луцького раону і дві Ківерцівського. І найперспективнішим лдя Луцька вважаємо  північно-східний напрямок. Тому вже є позитивні зрушення у перемованах із Жидичином Ківерцівського району ", - розповів Сергій Григоренко.

Також він додав, що противники  приєднання до Луцька поширюють чутки, що міська влада "планує забрати землю людей".

"Ми не збираємось нічого забирати. Що буде поганого в тому, якщо на території цих населених пукнтів будуть розташовані гіпер-маркети чи розважальні центри. Завтра на сесії Жидичинської сілської ради будемо обговорювати це питання. Бо якщо погодиться Жидичин, то це сигнал і для таких сіл, як Озерце і Рокині, які теж не проти об`єднання з нами. Але це можливо лише після обєднання з Жидичином", - запевнив Григоренко.

У міській раді переконують: якщо села наразі не планують об'єднатися в єдину територіальну громаду і люди продовжуватимтуь віддати своїх дітей в міські дитячі садочки, школи, то для них будуть встановлюватися певні правила чи навіть обмеження:

«Якщо громади навколо не бажають приєднуватися   до Луцька, то це ваше право. Але тоді мешканці цих сіл не зможуть повноцінно віддати дітей в луцькі садочки і школи, як це зараз. Наприклад, є Липлянська сільська рада, яка дороги не може зробити, а багато дітей навчається в нас. В Жидичині ми готові зробити дорогу на Липляни. Тому для об`єднання потрібно врахувати вигоду і для міста, і для сіл навколо", - підсумував Сергій Григоренко.

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром